Naamloos – Pepijn Lanen

9200000046204858

In dit intrigerende debuut draait het allemaal om een naamloze hoofdpersoon. Op een dag wordt hij met een kater wakker in een vreemd huis en blijkt hij niet alleen zijn telefoon en laptop kwijt te zijn maar ook zijn naam en ID. Hij heeft alleen nog zijn gehavende pinpas. Hij besluit om eerst maar eens te stoppen met drinken in de hoop zich beter te gaan voelen en in de hoop dat zijn geheugen terugkomt. Dat valt nog niet mee, vooral niet omdat hij veel last heeft van angstaanvallen en dromen. Wanneer hij het meisje treft dat hij die bewuste avond voor het eerst ontmoette, lijkt alles op zijn pootjes terecht te komen.

Mijn mening

Ik ben al jaren fan van de Jeugd van Tegenwoordig en las een tijd terug ook het boek ‘Ook maar mensen‘. ‘Naamloos’ van Pepijn Lanen stond ook al een tijdje op mijn verlanglijstje.

Als je de teksten kent van De Jeugd, dan weet je al een beetje wat je kunt verwachten van het boek van Pepijn Lanen. Het is een typische schrijfstijl waarbij ik al van tevoren kan zeggen dat je het tof vind of echt een hekel aan zal hebben. Het is op momenten vaag en dat maakt het lezen soms lastig.

Toch vind ik het knap hoe Pepijn Lanen dit verhaal heeft neergezet. Het is heel eenvoudig, er spelen eigenlijk maar twee mensen de hoofdrol en ook de omgeving is heel klein gehouden. Daardoor zou je je kunnen voorstellen dat het verhaal saai kan worden. Het tegendeel is echter waar, als je het taalgebruik gewend bent, dan lees ‘Naamloos’ heel vlot. Doordat het zo’n bijzondere setting is, wil je ook zeker weten hoe het afloopt.

Eindoordeel

Ik heb na het lezen van ‘Naamloos’ nog meer bewondering voor Pepijn Lanen. Hij heeft een bijzonder gevoel voor taal, wat je of geweldig vindt, of totaal niets. De bijzondere setting van ‘Naamloos’ gecombineerd met de schrijfstijl die eigenzinnig maakt dat dit een bijzonder debuut is.

Specificaties

Naamloos by Pepijn Lanen
Published by Ambo Anthos
Genres: Roman
Pages: 208
ISBN: 9789026333170

[bol_product_links block_id=”bol_5784ccc72d2ed_selected-products” products=”9200000046204858,9200000047147274″ name=”Naamloos” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Naamloos – Pepijn Lanen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *