Genadeloos – Karin Slaughter

9200000051581416

Will Trent lijkt, gesterkt door zijn liefde voor Sara, eindelijk afscheid te kunnen nemen van zijn verleden. Maar wanneer Amanda Wagner hem bewust buiten het onderzoek naar de moord op een jonge studente houdt, ontdekt hij dat het verleden hem nooit met rust zal laten. Will verricht zijn eigen speurwerk en keert daarvoor terug naar het weeshuis waar hij ooit opgroeide. Daar treft hij onverwacht Amanda aan.

De moord op de studente vertoont verrassende gelijkenissen met de eerste zaak die Amanda ooit onder haar hoede nam, als een van de eerste politievrouwen binnen het corps. Een zaak die direct verband hield met het geheim rond de geboorte van Will. Ze zullen beiden de demonen uit hun verleden moeten verslaan om te voorkomen dat er zich in Atlanta een nog grotere ramp zal voltrekken.

Mijn mening

‘Genadeloos’ is het zesde deel in de serie over Will Trent en man oh man, wat was deze goed zeg. Het verhaal speelt zich eigenlijk in twee tijden af, de tijd waarin Will samen met Amanda werkt (het heden) en de tijd waarin Amanda net begint aan haar carriere bij de politie. Vooral die tijd is behoorlijk heftig, Amanda is dan een van de eerste vrouwen bij de politie en wordt door haar mannelijke collega’s flink tegengewerkt. Maar ze is overtuigd van haar eigen instinct (en gesterkt door haar collega Evelyn – de moeder van Faith) en wil gewoon de zaak oplossen.

Doordat ‘Genadeloos’ zich in twee verschillende periodes afspeelt, moet je flink schakelen. Dat zorgt er wel voor dat het leestempo iets afneemt, maar je nieuwsgierigheid wordt wel gewekt. Ook is het echt geweldig om te lezen wat de geschiedenis tussen Amanda en Will is, plus je leert Amanda beter kennen. Daardoor snap je ook echt waarom ze is zoals ze is. Ze heeft keihard moeten knokken voor haar plek en dat is bewonderenswaardig.

Karin Slaughter heeft me met ‘Genadeloos’ opnieuw verrast, want de geschiedenis tussen Amanda en Will had ik echt niet verwacht en zorgt ervoor dat ik beide personages (en Evelyn trouwens ook) nog beter heb leren kennen. Daarnaast is het verhaal zo goed in elkaar gezet en blijf je tot het einde nieuwsgierig.

Eindoordeel

Yup, weer een deel in de Will Trent serie, maar wel een van de beste wat mij betreft. Door de verschillende perspectieven en geschiedenis wordt je verrast, maar blijft het ook boeien tot het einde. Het tempo ligt wel wat lager, maar dat past goed bij dit verhaal. ‘Genadeloos’ van Karin Slaughter is opnieuw een knaller.

Specificaties

Genadeloos by Karin Slaughter
Translator: Ineke Lenting
Series: Will Trent #6
Published by Cargo
Genres: Thriller
Pages: 512
ISBN: 9789023495192

[bol_product_links block_id=”bol_577f55829cbcf_selected-products” products=”9200000051581416,9200000005563472″ name=”genadeloos” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *