Voetbalvrouwen – Linda van Rijn

9789460688997

Voetbalvrouw Michelle gaat mee op trainingskamp naar Gran Canaria. Maar wat een gezellige week belooft te worden, eindigt in een nachtmerrie.

Voetbalclub dks – Door Kracht Sterker – speelt voor het eerst in zijn bestaan in het betaald voetbal. Richard Jongsma, de jonge aanvallende middenvelder, staat in de belangstelling van diverse grote eredivisieclubs. Tot nu toe weet hij zijn concurrent,
de getalenteerde aanvaller Fernando, nog te overklassen. Michelle, de vriendin van Richard, gunt haar vriend zijn gedroomde carrière, maar moet weinig hebben van de hysterische wereld van voetbalvrouwen. Ze houdt niet eens van shoppen.
In de winterstop gaat dks op trainingskamp naar Gran Canaria.
De vrouwen mogen mee, dus naast trainen is er tijd voor leuke uitstapjes. Het voelt voor Michelle bijna als vakantie. Tot een noodlottig ongeval alles verandert. Michelle vermoedt opzet en wil uitvinden wie dit op zijn geweten heeft. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze merkt dat er mensen zijn die niet willen dat de waarheid boven tafel komt…

Mijn mening

‘Voetbalvrouwen’ van Linda van Rijn is een kort verhaal, van maar 160 pagina’s. Ik heb altijd een beetje moeite met korte verhalen, aangezien er minder tijd is voor de opbouw en de plot. Dat was bij ‘Voetbalvrouwen’ ook het geval.

Het verhaal komt snel op gang, dat is zeker een pluspunt, maar er is ook weinig tijd voor de personages en het verhaal. ‘Voetbalvrouwen’ leest door de fijne schrijfstijl van Linda van Rijn prima weg, maar er is minder aandacht voor de plot, die ik dan ook redelijk goed aan zag komen.

Desalniettemin is het een prima boek voor tussendoor en is het zeker geen saai, oninspirerend boek. Er zit spanning in en de personages zijn niet de standaardpersonages die je in dit verhaal zou verwachten. Daarom vind ik het, voor een kort verhaal, echt wel goed te doen.

Eindoordeel

‘Voetbalvrouwen’ van Linda van Rijn is een prima tussendoorboekje. Doordat het zo kort is, heb je het lekker snel uit. De spanning is prima, maar de plot is wat mij betreft wat te voorspelbaar.

Specificaties

Voetbalvrouwen by Linda van Rijn
Published by Uitgeverij Marmer
Genres: Thriller
Pages: 160
ISBN: 9789460681530

[bol_product_links block_id=”bol_577e1f3b1ea56_selected-products” products=”9200000015001799,9200000026406661″ name=”voetbalvrouwen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *