Voor jou – Jojo Moyes

9200000057111455

Louisa’s wereld is klein. Ze werkt in een café om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Wills wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen – een goede baan, avontuurlijke vakanties, een mooie vriendin – maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijn en zijn wanhoop ziet hij maar één uitweg.

Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wills verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken?

Mijn mening

Als ik over één boek heel veel gehoord heb, dan is het wel over ‘Voor jou’ van Jojo Moyes. Op de Winter BBB werd er ook enthousiast gesproken over haar nieuwste boek en dat zorgde alleen maar voor meer nieuwsgierigheid bij mij. Dit boek stond dan ook belachelijk hoog op mijn verlanglijstje. Toen ik een boekenbon kreeg, wist ik het, bij mijn bestelling moest ik ‘Voor jou’ bestellen. Ik las ‘m wel in het Engels, want die versie was goedkoper (zegt deze krent).

Ik las ‘m op mijn Kindle en toen kwam ik er dus ook achter dat die synchroniseert met de app op mijn telefoon, wat echt ideaal voor onderweg is. Maar goed. Ik begon hier op een vrijdagmorgen in en ik had het zaterdagmiddag al uit.

Het verhaal van ‘Voor jou’ is vrij voorspelbaar, maar dat betekent niet dat het slecht is. Integendeel. Ik kon me heerlijk inleven in het boek, hoewel ik het begin wel een beetje traag vond. Maar op een gegeven moment zit je er in, wil je weten hoe het afloopt en aan het einde heb ik echt tranen met tuiten gehuild. Wat een prachtboek!

En dan die film! OMG. Ik heb nog even voor het schrijven van deze recensie de trailer gekeken en kan echt niet wachten om ‘m te kijken. De cast is in ieder geval al echt geweldig.

Eindoordeel

De hype is gegrond. Als je ‘Voor jou’ nog niet gelezen hebt, doe dat dan snel. De film draait nu in de bioscoop en je moet echt het boek gelezen voordat je de film ziet. Eén tip: heb tissues bij de hand, of het nou gaat om de film of het boek, je gaat gegarandeerd huilen.

Specificaties

Voor jou by Jojo Moyes
Translator: Anna Livestro
Published by De Fontein
Genres: Chicklit
Pages: 432
ISBN: 9789032514853

[bol_product_links block_id=”bol_577e196f17ccd_selected-products” products=”9200000015046517,9200000057111455″ name=”voor jou” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *