Dagje weg: Haarlem (+ shoplog)

What's in a bag collage

Afgelopen weekend gingen wij een dagje naar Haarlem. Ik wilde al een tijdje naar Haarlem, niet omdat ik de stad zo goed kende, maar omdat een van mijn favoriete webshops een fysieke shop heeft geopend. Voor mij was dat een hele goede reden om een bezoekje te brengen aan Haarlem.

Je vraagt je natuurlijk gelijk af welke webshop dat is, maar als je mijn blog al wat langer volgt, weet je het misschien al.. Een van de webshops waar ik al jaren shop is ‘What’s in a bag‘. De eigenaresse Natascha heeft de bewonderenswaardige stap genomen om een fysieke winkel te openen in een tijd waar het niet gemakkelijk is. Omdat ik er al jaren shop, ken ik Natascha persoonlijk en gun ik het haar ook enorm dat haar winkel een succes wordt.

Als je in Haarlem bent, moet je zeker een bezoekje brengen aan haar winkel. Deze zit op de Generaal Cronjéstraat 96 en zit niet in het centrum. Parkeren kan wel makkelijk in de buurt, je moet alleen even opletten waar. Het is echt een winkel waar ik me thuis voel, ik wil alles in haar winkel hebben, haha.

IMG_20160705_131744

Na het bezoekje aan ‘What’s in a bag’, stapten wij de auto weer in en vertrokken naar het centrum van Haarlem. Het was lunchtijd dus gingen we op zoek naar een leuk caf√©. We kwamen vrijwel gelijk bij Staal terecht, een biologisch restaurant. Ik nam de gerookte makreelsalade op brood van het Vlaams Broodhuys en serieus, wat was dat heerlijk zeg.

Daarna gingen we de stad in. Ik heb me echt verbaasd over de vele bijzondere winkeltjes die Haarlem rijk is. Door de kleine straatjes heb je niet eens het idee dat je in een groot massaal centrum loopt en de ketens zitten ook verspreid door de stad. Het voelt heel dorps aan en ik heb echt mijn ogen uitgekeken.

Shoplop Haarlem 5

Natuurlijk heb ik ook flink geshopt, daar kwamen we immers voor ;)

Bij hobbywinkel Gerard Smit kocht ik een waterverf setje en OMG ik ben helemaal blij, wat een pigment zit daar in zeg. Ik ging ook nog even langs de Pipoo’s, waar ik een setje scharen en een inkt blending tool kocht. De gouden cactusketting kocht ik bij Jutka & Riska, een heel schattig winkeltje met betaalbare accessoires en kleding.

Bij Sjakies kocht ik niet alleen stempelinkt, maar ook een mini cactus en een poster van Londen. Ik ging naar de kleine winkel van Sjakies en dat is echt een ieniemieniewinkeltje. Wel een aanrader om echt heerlijk te neuzen, er is genoeg te zien!

Van Natascha kreeg ik de ‘Make time’ planner en het storage.it notitieboek, daar volgt snel een review over. De agenda heb ik al vaker gehad, maar heb ik nu in een kleiner formaat.

Zelf kocht ik bij Natascha natuurlijk ook wat. Ze verkoopt prachtige kaarten van ‘Inkylines‘, waar ik echt bijna geen keuze kon maken. Ik koos uiteindelijk voor de bronlibel, wat een beauty! Daarnaast kocht ik nog een toilettasje voor in mijn handtas en een hoesje voor mijn oordopjes.

Wat mij betreft gaan we wel vaker naar Haarlem, het is echt een hele leuke stad om te winkelen, helemaal door alle zelfstandige winkels die er zitten. Zo kun je net voor wat bijzondere items slagen.

Mocht je nog tips hebben voor leuke steden of dorpen die ik kan bezoeken, laat ze vooral achter bij de reacties!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *