Column: Tijd voor jezelf plannen

IMG_20160625_143204

Misschien heb je een drukke baan of heb je een groot gezin of misschien wel een combinatie van de twee. Hoe zorg je er dan voor om tijd voor jezelf te nemen? Afgelopen week had ik het druk, voor mijn doen dan. Ik had veel vergaderingen en mijn lichaam ging een beetje tegensputteren. En toen bedacht ik me, hoe plan je tijd voor jezelf?

Toen ik nog meer uren werkte, probeerde ik altijd één dag in het weekend vrij te houden. Ik ben een huismus en hou echt van uitslapen, lekker lui ontbijten, in bad gaan en eigenlijk de hele dag in mijn pyjama hangen. Dat is ook mijn oplaad-dag.

Maar nu werk ik minder en ondanks dat ik echt geen veertig uur in de week werk, maak ik soms wel meer uren dan normaal. En dan merk ik dat ik daar echt aan moet wennen. Leuke dingen doen is leuk, maar soms moet ik ook even in mijn eentje zijn. Echt iets voor introverte mensen volgens mij. Opladen in je eentje. Gelukkig heb ik dan een dude thuis die dat ook prettig vindt.

Als je echt een druk leven hebt, is het gewoon nodig om tijd voor jezelf te nemen. Niet alleen-tijd maar ook bijvoorbeeld sporten en leuke dingen. Heb je het druk, dan is het eerste wat je afzegt de sportschool. Maar sporten is ook zo belangrijk als je wilt ontspannen. Ik heb het geluk dat mijn fysio me belt als ik niet op kom dagen en dat motiveert wel om te blijven gaan.

Tijd voor jezelf nemen helpt niet alleen om te ontspannen en op te laden, maar kan ook zorgen voor nieuwe energie. Het is dus belangrijk om tijd voor jezelf te nemen, ondanks dat je er misschien niet altijd tijd voor hebt in je agenda. Plan die tijd gewoon in en hou je eraan.

Plan jij ook tijd voor jezelf in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *