Reboot – Amy Tintera

IMG_20160622_083417

De zeventienjarige Wren Connolly werd vijf jaar geleden neergeschoten. Na 178 minuten kwam ze weer tot leven – als Reboot. Reboots zijn ongekend sterk, snel en onkwetsbaar, maar hoe langer ze dood zijn geweest hoe minder menselijk ze terugkeren. Wren is met haar 178 minuten de dodelijkste Reboot die er is. Callum Tweeëntwintig daarentegen is nog praktisch menselijk. Wren moet hem opleiden tot soldaat, maar Callum is langzaam, stelt te veel vragen en heeft altijd een glimlach op zijn gezicht. De training verloopt moeizaam, maar Callum maakt iets in haar los. Als ze in zijn buurt is, voelt ze zich menselijker dan ooit. Wren heeft nog nooit een bevel genegeerd, maar wanneer ze het bevel krijgt om Callum te elimineren besluit ze alles op alles te zetten om hem te redden.

Mijn mening

Soms begin ik in boeken en vraag ik me af waarom ik dit leuk zal vinden. ‘Reboot’ is zo’n boek, een futuristische YA, waar ik zeker in het begin behoorlijk wat moeite mee had. Een Reboot, ik weet niet goed wat ik me daar bij voor moet stellen. En toch was er iets in het verhaal dat ervoor zorgde dat ik bleef lezen. En bleef lezen. En bleef lezen. Je begrijpt het, ik kon dit boek niet neerleggen. Op een gegeven moment weet je gewoon dat Callum en Wren iets voor elkaar gaan voelen en dan wordt het pas echt bloedstollend spannend.

En dan loopt het af met een open einde. Dit is deel één in een serie van in ieder geval twee boeken en dus moet je nog even wachten voordat je weet hoe het afloopt. Dat is echt zo erg balen, want ik zat echt helemaal in het verhaal.

‘Reboot’ van Amy Tintera doet me trouwens wel een beetje denken aan ‘The hunger games’ en ‘Allegiant’, maar dat is niet zo gek door de wereld en de vrouwelijke hoofdpersoon waar ‘Reboot’ over gaat. Dat houdt overigens niet in dat het weer een zelfde boek in het rijtje is, want er zitten zeker toffe dingen in.

Eindoordeel

Als je van spannende futuristische YA houdt, dan is ‘Reboot’ van Amy Tintera echt wat voor jou. Retespannend en een toffe wereld waar het zich afspeelt. De romantiek maakt het verhaal af.

Specificaties

Reboot by Amy Tintera
Translator: Valerie Janssen
Series: Reboot #1
Published by Van Goor
Genres: Young Adult
Pages: 296
ISBN: 9789000350223

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_57795064ed900_selected-products” products=”9200000058376065,9200000057345945″ name=”reboot” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *