After the red rain – Barry Lyga

51lCAlp+P7L._SX330_BO1,204,203,200_

On the ruined planet Earth, where 50 billion people are confined to megacities and resources are scarce, Deedra has been handed a bleak and mundane existence by the Magistrate she works so hard for. But one day she comes across a beautiful boy named Rose struggling to cross the river–a boy with a secretive past and special abilities, who is somehow able to find comfort and life from their dying planet.
But just as the two form a bond, it is quickly torn apart after the Magistrate’s son is murdered and Rose becomes the prime suspect. Little do Deedra and Rose know how much their relationship will affect the fate of everyone who lives on the planet.

Mijn mening

Ik las een hele tijd terug de ‘I hunt killers‘ serie van Barry Lyga. Ik vond deze serie echt geweldig en toen ik las dat hij samen met o.a. Peter Facinelli (uit Twilight) een boek zou gaan schrijven, wilde ik dat boek heel graag lezen.

Pas kocht ik het boek, ‘After the red rain’ op Bol.com en kon eigenlijk niet wachten om eraan te beginnen. Het is een behoorlijk futuristisch verhaal en daar moest ik echt wel even (nou ja.. heel lang) aan wennen, helaas. Ik kon er eigenlijk slecht in komen, maar omdat het Barry Lyga was wilde ik het niet opzij leggen.

Tot minstens over de helft worstelde ik me door het verhaal en toen werd het eindelijk beter. Ik vind het nog niet echt een heel top boek, maar het einde was zeker wel schattig en ontroerend en dat maakte eigenlijk een hoop goed.

Ik vond het zo jammer dat boek zo tegenviel, mijn verwachtingen waren ook zo hoog! Ik herkende wel de schrijfstijl van Barry Lyga, maar het verhaal trok me gewoon niet zo heel erg. Ik heb sowieso wel veel moeite om me in futuristische verhalen in te leven, maar bij ‘After the red rain’ kon ik er echt moeilijk inkomen.

Eindoordeel

Ik had te hoge verwachtingen als het gaat om ‘After the red rain’ van Barry Lyga. Het is een te futuristisch verhaal en ik kon er moeilijk inkomen. Misschien als je van dit soort verhalen houdt, is dit wel wat voor jou, maar ik vond ‘m helaas tegenvallen.

Specificaties

After the red rain by Barry Lyga
Published by Little Brown Books
Genres: Young Adult
Pages: 400
ISBN: 9780316406048

[bol_product_links block_id=”bol_57712f36e7fbf_selected-products” products=”9200000038462478,9200000038509097″ name=”after the red rain” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *