Happy planner 101

IMG_4632_Fotor

Ik ben gek op mijn Happy Planner en de community in Nederland begint wel een beetje te groeien. Misschien wil je een Happy Planner, maar weet je niet of je het het geld waard vindt. De prijzen verschillen een beetje in Nederland, ze zijn verkrijgbaar tussen de €24,95 en €29,00. Dat is niet goedkoop voor een planner, dat geef ik toe. Vandaag vertel ik je wat meer over de Happy Planner en wat je er allemaal mee kunt.

Ik kocht de Happy Planner in januari, maar het handigste is om ‘m in juni te kopen. De Happy Planner loopt namelijk van juni tot en met december van het volgende jaar, je hebt dus 18 maanden om te plannen in je Happy Planner.

Waar te bestellen

De Happy Planner kun je o.a. kopen bij Scrapdelight en bij Scrobby. Ik heb alleen bij Scrapdelight besteld, dus ik kan je niet vertellen hoe goed Scrobby is.

Bij deze webshops kun je naast de planner ook flink wat toebehoren bestellen. Ik kocht de laatste keer het graph en note paper (je krijgt dan 20 vellen gelinieerd en 20 vellen geruit papier), extra voorkanten en wat andere losse dingetjes.

Toen ik de Happy Planner bestelde, kocht ik er gelijk de navulling bij, je krijgt dan een half jaar ongedateerde maanden. Je hoeft dus niet elke keer een totaal nieuwe planner te bestellen, je kunt er ook voor kiezen om een navulling te kopen.

IMG_4649_Fotor

Papier en vulling

De Happy Planner heeft tabbladen waar je de maandoverzichten kunt vinden, daarna volgen de weekoverzichten. Wil je de binnenkant van de Happy Planner zien, dan kun je die hier vinden.

Het papier is vrij dik en je kunt er met de meeste pennen en stiften wel op schrijven. De Twinmarkers van de Action en de Sharpies drukken helaas wel door. Maar, je kunt er wel zeker waterverf en acrylverf in gebruiken. Je moet het wel goed laten drogen en het zal een beetje gaan bubbelen, maar dat vind ik persoonlijk niet erg.

Ook stempelen lukt goed, de verschillende inktsoorten die ik heb, drukken niet door. De inkt van de Action heeft trouwens wel wat meer moeite om te drogen, maar als het droog is, vlekt het in ieder geval niet.

IMG_20160624_113430

Zelf maken

Wil je extra vullingen, een eigen voorkant of tabbladen, hoef je die natuurlijk niet te kopen. Je kunt ze zelf maken! De voorkant kun je zelf lamineren en papier snij je zelf op maat. Je hoeft geen speciale perforator te hebben, ik gebruik een een-gats-perforator en knip dan de gaatjes in.

Voor je inhoud hoef je geen dure stickersets te bestellen, die overigens meestal uit Amerika komen, waardoor je nog extra hoge verzendkosten betaald. Op Pinterest is echt genoeg te vinden, zoek je op Happy Planner printables vind je echt belachelijk veel printables.

Stickersets print je vanuit Acrobat reader op 85% en zo heb je perfect passende stickers. Je kunt ze op gewoon papier printen en dan in je planner plakken, maar je kunt ook stickerpapier kopen. Ik kocht de mijne via Amazon Duitsland, als je gewoon zoekt op stickerpapier A4, kom je een heel eind.

IMG_20160625_143204

Accessoires

Wat ik verder nog gebruik zijn post its, waterverf en stempels. Ook daar hoef je geen grote uitgaven voor te doen, bij de Action hebben ze echt onwijs leuke stempels en post its. Ik kocht mijn waterverf bij Sostrene Grene en post its koop ik vaak via Ebay. Dan moet je wel even wachten op je bestelling, maar je kunt voor weinig leuke spulletjes kopen.

Wat wel echt een briljante aankoop was, was een lijmpen. Ik weet niet of je deze van een ander merk kunt kopen, maar ik kocht ‘m van Martha Stewart, als je daarvan de lijm laat drogen, kun je het gelijmde weer verwijderen. Ideaal!

Goed, dat was, denk ik, alles wat je wil en moet weten voordat je een Happy Planner aan gaat schaffen.

Heb jij er ook een?

One thought on “Happy planner 101

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *