Vallen – Jackie van Laren

9200000057347677

De jonge journaliste Anne Miller werkt voor een blad dat op de rand van de schandaaljournalistiek balanceert en is verloofd met de keurige, kreukvrije Ian. Tijdens een interview met Rory Maquary, leadzanger van een wereldberoemde rockband, gelauwerd acteur en beruchte Hollywood Bad Boy, blijkt Anne een onverwachte connectie te hebben met zijn driejarige zoontje.

Het jongetje heeft het moeilijk sinds zijn moeder met de noorderzon vertrok en kan wel wat extra aandacht gebruiken. In een opwelling doet Rory Anne een aanbod dat ze niet kan weigeren: als ze drie weken meegaat met de Amerikaanse tournee van zijn band en op zijn zoontje past, mag ze een exclusief diepteartikel over de band schrijven. Anne pakt zonder aarzelen haar tas en gaat. Ze houdt zichzelf voor dat ze het doet voor haar carrière en voor het kind. Maar bijna tegen wil en dank vallen Anne en Rory voor elkaar. De gevolgen zijn niet te overzien.

Mijn mening

Zoals je misschien wel weet, ben ik grote fan van Jackie van Laren en haar serie over Q. Ik kon ook echt niet wachten tot ik in ‘Vallen’ kon beginnen. Toen ie eenmaal binnen was, baalde ik dat ik mijn huidige boek eerst uit ‘moest’ lezen, maar toen ik eindelijk in ‘Vallen’ begon, kon ik het gewoon weer niet neerleggen.

Maar voor ik het over de inhoud ga hebben, wil ik toch echt even de binnenkant benoemen. De voorkant van het boek vind ik al mooi, maar kijk eens naar dit patroon:

IMG_20160617_134057

Ik heb er een foto van gemaakt en die gebruik ik nu als achtergrond op mijn telefoon, zo mooi vind ik ‘m!

En dan nu het boek, is dit net zo mooi als de vormgeving? Daar kan ik volmondig JA op zeggen. Toen Rory in het boek kwam, wist ik het al. Ik ben keihard voor deze geweldige bad guy gevallen. Ik kon Anne wel voor haar kop slaan, en trouwens de rest van de band ook. Maar die heftige emoties, daar hou ik van tijdens het lezen van een boek. Ik kan me helemaal onderdompelen in de wereld van Anne, waande me op tour en was oprecht teleurgesteld toen ik me bedacht dat ik niet Annie ben en geen Rory heb. Wel een hele lieve dude, die mijn Rory is, maar poeh, ik moest wel even terug in de werkelijkheid komen.

Ik hou van de schrijfstijl en verhaalopbouw van Jackie van Laren. ‘Vallen’ leest net zo fijn als de Q-serie en Jackie heeft duidelijk veel kennis van de muziekwereldje, wat voor een buitenstaander soms wat abstract kan aanvoelen. Maar door haar manier van vertellen, waan je je op tour en tussen de gillende meiden. I love it.

Eindoordeel

Ik kan denk ik wel uren doorschrijven over hoe geweldig ‘Vallen’ van Jackie van Laren is, maar ik ga ervan uit dat je mijn hint wel snapt. Klik op die link hieronder, bestel het boek en dompel je onder in heftige romantische scenes en de muziekwereld. Kom me daarna maar vertellen dat je ook keihard voor Rory bent gevallen.

Specificaties

Vallen by Jackie van Laren
Published by Boekerij
Genres: Chicklit
Pages: 400
ISBN: 9789022577226

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_577017e997e03_selected-products” products=”9200000057332649,9200000057347677″ name=”vallen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *