In de voetsporen van de heldin – Edith de Wit

In de voetsporen van de heldin

Stel je voor: er wordt een doos bij je afgeleverd. In de doos vind je een paar magische schoenen. Deze schoenen kunnen je overal naartoe brengen, je weet alleen niet waarheen. Wat zou jij doen? Trek je ze aan? Zet je ze achterin je kast? Of breng je ze meteen naar de kringloop?

Dit boek geeft je de mogelijkheid om vanuit je luie stoel de voetsporen van de heldin te volgen en tegelijkertijd de patronen in je eigen leven te vinden (en te veranderen als je dat wilt). Het is een reis door de rijke en betekenisvolle wereld van verhalen, waarbij je zult ontdekken dat het verhaal van de heldin ook over jou gaat. Stap voor stap doe je inzichten op die je helpen op je levenspad.

Mijn mening

Met dit boek wordt jouw levensverhaal en de bergen die je moet verzetten tijdens je leven vergeleken met de verhalen van de heldinnen in de literatuur. Edith de Wit heeft heel veel verschillende verhalen onderzocht en vergelijkt deze met hoe je in het echte leven kan handelen.

Dit doet Edith de Wit met behulp van vragen in het boek die je zelf kunt beantwoorden, maar ook door middel van een werkboek dat je op haar site kunt downloaden.

‘In de voetsporen van de heldin’ is interessant om te lezen als studie, de vragen zijn goed, maar ik had er soms wel moeite mee om ze te beantwoorden. Misschien komt het doordat ik niet goed weet wat ik zou willen in mijn leven, ik heb geen duidelijke doelen die ik zou willen bereiken en ook mijn dalen vind ik soms moeilijk te benoemen.

Desondanks was het wel leuk om te lezen en denk ik wel dat het je handvaten kan bieden die je later in je leven kunt gebruiken.

Eindoordeel

Met haar handvaten en vele onderzoek wat Edith de Wit in haar boek ‘In de voetsporen van de heldin’ benoemt, kun je op een leuke manier je doelen bereiken. Een aanrader als je op zoek bent naar die doelen en hoe je ze kunt bereiken.

Specificaties

In de voetsporen van de heldin by Edith de Wit
Published by S2 Uitgevers
Genres: Psychologie
Pages: 160
ISBN: 9789080964990

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_5766e40231669_selected-products” products=”9200000058218151″ name=”in de voetsporen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “In de voetsporen van de heldin – Edith de Wit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *