Verliefd en verloren – Lizzie van den Ham

9200000058605091

Wat zou je doen als de knappe jongen die je op een concertavond tegen het lijf bent gelopen en die je graag beter wilt leren kennen, plotseling in je mentorklas blijkt te zitten..? Het overkomt Gemma Visser tijdens haar eerste jaar als docente Engels op het Thorbecke College. En hoe langer zij en Julian elkaar meemaken op school, hoe moeilijker het wordt om te ontkennen dat er iets broeit tussen hen twee.

Maar meent Julian het wel zo serieus? En vindt Gemma hem leuk genoeg om haar baan ervoor op het spel te zetten?

Mijn mening

De setting van ‘Verliefd en verloren’ is een bijzondere, aangezien het over de liefde tussen een lerares en haar leerling gaat. Het is een setting waar je niet vaak over leest en waar een soort taboe op rust.

Maar Lizzie van den Ham weet het prima te verwoorden en laat zien dat dit ook zomaar kan gebeuren en niet altijd gek hoeft te zijn. Het verhaal is helaas wel een beetje traag en tot ongeveer de helft van het boek gebeurd er eigenlijk vrij weinig. Daarnaast weet je vrij snel hoe het verhaal gaat aflopen en dat is toch wel jammer. Ik had gehoopt dat er wat meer diepgang in het verhaal zou zitten of misschien iets meer spanning ofzo. Helaas is dat niet geval.

Lizzie van den Ham heeft daarentegen wel een hele prettige schrijfstijl, het is niet al te ingewikkeld en leest makkelijk weg. Ook zit er flink wat humor in het boek, heb ik regelmatig wel moeten glimlachen en kon ik het op de een of andere manier toch niet neerleggen.

‘Verliefd en verloren’ is een prima verhaal om tussendoor te lezen en kan makkelijk mee in je vakantiekoffer.

Eindoordeel

‘Verliefd en verloren’ heeft een wat voorspellende afloop, maar door de schijfstijl van Lizzie van den Ham leest het makkelijk weg en is het het ideale zomerboek. Lekker genieten op het strand van een fijne chicklit.

Specificaties

Verliefd en verloren by Lizzie van den Ham
Published by Dutch Venture Publishing
Genres: Chicklit
Pages: 250
ISBN: 9789462661790

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_57668eace7e8d_selected-products” products=”9200000058605091″ name=”verliefd en verloren” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *