De Lincoln mythe – Steve Berry

9200000051833587

De ontdekking van de botten van een in de 19e eeuw vermoorde groep mormonen in Utah, ontketent een politieke strijd tussen het Witte Huis en de invloedrijke kerk van de mormonen. De kiem van het conflict ligt in de Amerikaanse Burgeroorlog. Abraham Lincoln stuurde zijn troepen naar Utah om te voorkomen dat de sekte zich bij de zuidelijke staten zou aansluiten en het transport van goud uit Californië in gevaar zou komen. Cotton Malone raakt bij de zaak betrokken wanneer de vermissing van een geheim agent verband lijkt te houden met het eeuwenoude conflict.

Mijn mening

De achterflap van dit boek noemt Dan Brown als vergelijkingsmateriaal voor dit boek en dat kan ik heel goed begrijpen. ‘De Lincoln mythe’ heeft de Amerikaanse geschiedenis en dan met name de periode toen Abraham Lincoln president was, als hoofdonderwerp. Wat Lincoln en de mormonen met elkaar te maken hebben, dat is lastig uit te leggen in een paar zinnen, maar dat wordt zeker in het boek goed uitgelegd.

Toch had ik het idee dat ik dingen miste. Sommige passages voelde aan als een geschiedenisles en ik denk dat het verhaal van ‘De Lincoln mythe’ je meer aan zal spreken als je de Amerikaanse geschiedenis wat beter kent. De materie is soms wat droog en zeker behoorlijk pittig. Je kunt goed merken dat Steve Berry grondig onderzoek heeft gedaan voor dit onderwerp, dat is echt wel nodig bij dit verhaal.

Omdat het het 9e deel in de serie over Cotton Malone is (die ik zelf niet gelezen heb), kun je soms wat puntjes missen, maar dit is verder niet heel storend in het verhaal. Er zit echt een flinke dosis spanning en intrige in. Doordat het grotendeels op de waarheid gebaseerd is, leeft het veel meer en als je van complot theorieen houdt, dan is dit boek zeker weten een aanrader.

Eindoordeel

‘De Lincoln mythe’ van Steve Berry is een thriller die door de hoeveelheid geschiedenis en informatie die je krijgt, soms wat droog aan kan voelen. Desalniettemin is het wel een spannend boek, helemaal als je van Dan Brown houdt een aanrader.

Blogtour

Mijn recensie is onderdeel van de blogtour die deze week door Uitgeverij de Fontein georganiseerd wordt voor vaderdag. ‘De Lincoln mythe’ is namelijk een goede tip als je vader van spannende boeken houdt!

Wil je nog meer recensies over ‘De Lincoln mythe’ lezen, dan kun je doorklikken naar de volgende blogs:

Specificaties

De Lincoln mythe by Steve Berry
Translator: Gert-Jan Kramer
Series: Cotton Malone #9
Published by De Fontein
Genres: Thriller
Pages: 448
ISBN: 9789026138874

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_575ff91f19902_selected-products” products=”9200000051833587,9200000055165843″ name=”de lincoln mythe” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *