Pluk een roos – M.J. Arlidge

9200000057347430

Een jonge vrouw wordt wakker in een koude, donkere kelder. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht is gekomen, of door wie ze is ontvoerd. En dat is pas het begin van haar nachtmerrie.
In de buurt wordt het lichaam van een andere jonge vrouw gevonden. Ze is nooit opgegeven als vermist, en haar familie heeft zelfs gewoon sms’jes van haar ontvangen. Iemand heeft zich de afgelopen tijd voor haar uitgegeven.
Inspecteur Helen Grace weet dat ze de dader zo snel mogelijk moet vinden. Die is niet alleen gestoord, maar ook slim en vindingrijk. Maar zodra Helen probeert uit te vinden wat de motivatie van de moordenaar is, start een bijna onmogelijke race tegen de klok…

Mijn mening

Na de boeken ‘Iene miene mutte‘ en ‘Piep zei de muis‘ kon ik echt niet wachten om aan ‘Pluk een roos’ van M.J. Arlidge te beginnen. Ondanks dat het weer echt een knaller van een thriller is, vond ik dit deel wel het minste van de drie. Natuurlijk ga je ervan uit dat Helen de zaak op gaat lossen, dat maakt het iets minder spannend.

Maar wat ik ongelooflijk knap vind is dat M.J. Arlidge weer nieuwe personages toevoegd aan het verhaal, waar je kennis mee maakt. Die personages speelden al een kleine rol in de voorgaande boeken, maar krijgen nu wat meer de hoofdrol, je kent immers Helen en Charlie al. Dat maakt het weer net even wat boeiender en verfrissender. Daarnaast is zijn manier van schrijven, korte hoofdstukken en verschillende perspectieven, hét recept voor een thriller die er een flinke vaart in houdt.

Misschien ben ik nu bevooroordeeld na het interview wat ik met M.J. Arlidge had, maar ik hoop en denk dat hij best wel eens een heel groot succes kan worden, zeker met het tempo waarop hij zijn boeken uit brengt. Ik kijk in ieder geval al uit naar de volgende 5 delen (als die tenminste in Nederland uitgebracht gaan worden!).

Eindoordeel

Het verhaal van ‘Pluk een roos’ is origineel en indrukwekkend en zit gewoon zo goed in elkaar. Ondanks dat ik het iets minder goed vond, is ‘Pluk een roos’ gewoon weer een knaller van een thriller die je niet weg wilt leggen.

Specificaties

Pluk een roos by M.J. Arlidge
Translator: Yolande Ligterink
Series: Helen Grace #3
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 400
ISBN: 9789022577172

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_575e6116c3626_selected-products” products=”9200000057347430,9200000057332558″ name=”pluk een roos” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *