Het kleine leven van Norbert Jones – Marloes Kemming

9200000046075515

De zevenenzeventigjarige Norbert Jones leidt een ogenschijnlijk rustig leven. Hij heeft een liefdevol huwelijk, een ambitieuze dochter en geniet sinds twaalf jaar van zijn pensioen. Vol overgave stort Norbert zich op zijn favoriete bezigheid: verzamelen.

Ruim negentienduizend voorwerpen vonden in de loop der jaren hun weg naar Norberts garage. Ieder object uniek, verzameld in een poging iets van het verleden te behouden. Maar dan slaat het noodlot toe en wordt Norbert gedwongen zich de vraag te stellen: wat te doen met zijn unieke collectie? Een proces van loslaten begint, waarbij Norbert niet alleen afscheid moet nemen van zijn collectie, maar ook van zijn geheimen en naasten.

Mijn mening

Toen ik de achterflap van dit boek las, deed het me een beetje denken aan ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween‘ en de boeken van Hendrik Groen. Natuurlijk komt dat geheel door het feit dat Norbert Jones 77 is.

‘Het kleine leven van Norbert Jones’ is een fijne en ontroerende roman over ouder worden, herinneringen en liefde. Je leert op je gemak Norbert Jones kennen en dat kabbelende vind ik heel goed bij het verhaal passen. Marloes Kemming heeft een hele prettige schrijfstijl, waarbij ik ook het gevoel kreeg dat het verhaal van Norbert werd verteld door iemand heel dicht bij hem, wat het net een meer persoonlijk tintje gaf.

Norbert laat in het boek zien dat er aan spullen herinneringen kunnen zitten, herinneringen die je misschien vergeten was of niet aan wilde denken. Net als geuren je aan iets of iemand kunnen laten denken en dat vond ik echt een heel mooi gebaar. Iedereen wil tegenwoordig maar ontspullen (ik ook hoor!), maar sommige dingen kun je gewoon niet weggooien omdat er zo’n mooie herinnering aan zit. Dan is het fijn om die dingen er af en toe weer bij te pakken en je weer terug te laten voeren naar mooie gebeurtenissen en mensen die je mist.

Eindoordeel

Ik vind ‘Het kleine leven van Norbert Jones’ een ontroerende roman, waarbij de onderliggende boodschap zo mooi is. Ik heb zeker wel een traantje weggepinkt, wat een mooi boek.

Specificaties

Het kleine leven van Norbert Jones by Marloes Kemming
Published by Xander Uitgevers B.V.
Genres: Roman
Pages: 284
ISBN: 9789401604727

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_575c18ca2651c_selected-products” products=”9200000046081363,9200000046075515″ name=”norbert jones” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *