Een andere waarheid – Lucie Whitehouse

9200000051833513

Hannah wil onder geen beding worden als haar moeder: een verbitterde, gescheiden vrouw. Maar als ze Mark ontmoet en een hartstochtelijke relatie met hem begint, zet ze alle bezwaren tegen een huwelijk opzij en trouwt met hem. Wanneer Mark op een dag niet thuiskomt van een zakenreis naar de VS, beginnen Hannahs angsten en twijfels te groeien. Waarom zeggen zijn collega’s dat hij in Parijs was voor zijn werk? Waarom is er geen registratie van hem in het hotel waar hij zei te verblijven? En wie is de mysterieuze vrouw die hem al wekenlang blijkt te bellen? Hannah duikt dieper in het leven van haar man en ze wat ze ontdekt trekt alles in twijfel wat ze over hem dacht te weten. Is het dubbelleven dat hij leidt zijn manier om haar te beschermen, of is de waarheid nog duisterder dan ze kan vermoeden? Dubbelleven. Leugens.

Mijn mening

Toen ik het persbericht van ‘Een andere waarheid’ van Lucie Whitehouse las, werd ik meteen enthousiast. Voor de fans van ‘Mea Culpa‘ en Nicci French, daar werd dit boek mee vergeleken. Aangezien ik de eerdere boeken van Nicci French echt geweldig vind, moest ik dit boek natuurlijk lezen.

Vanaf het eerste moment raak je compleet in paniek als Mark niet thuis komt. Je zit zo in Hannah’s gedachtegang, dat het moeilijk is om een andere mening dan die van Hannah te vormen. Doordat je in haar gedachtegang zit, kun je je als snel voorstellen wat voor een hel zij door moet gaan. Op momenten zat ik zo in haar wereld dat ik ‘m maar moeilijk los kon laten.

En toen kwam het ergste deel. Ik was ongeveer op de helft van het boek toen ik naar bed toe ging. Het werd zo beklemmend en intrigerend dat ik gewoon wakker moest blijven om het boek uit te lezen. Daarna moest ik nog even bijkomen, want echt een ontspannend leesmoment is het zeker niet.

De vergelijking van ‘Een andere waarheid’ met de boeken van Nicci French is veelbelovend en maakt Lucie Whitehouse ook helemaal waar. Het verhaal deed me heel erg denken aan ‘Bezeten van mij’ en is echt net zo beklemmend.

Eindoordeel

‘Een andere waarheid’ van Lucie Whitehouse is beklemmend en intrigerend. Het grijpt je vast vanaf de eerste pagina en laat je niet meer los tot je het uit hebt. Echt een van de beste thrillers die ik dit jaar gelezen heb.

Specificaties

Een andere waarheid by Lucie Whitehouse
Translator: Ineke van Bronswijk
Published by De Fontein
Genres: Thriller
Pages: 352
ISBN: 9789032513160

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_575a6e46045be_selected-products” products=”9200000055165809,9200000051833513″ name=”een andere waarheid” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *