In de familie – Joyce Spijker

IMG_20160525_160755

Nina Satijn is een jonge fotografe, op zoek naar haar plek in het leven. Ze is single na een lange relatie en vindt steun bij haar oma Emma, die haar na de vroege dood van haar moeder voornamelijk heeft opgevoed. Nina’s vader Boudewijn, minister van Justitie en Veiligheid en bij een volgende kabinetsperiode in de race voor het premierschap, heeft zich tijdens de opvoeding nauwelijks om haar bekommerd en hertrouwde al snel met de mooie Marsala.

Als Nina op een dag bij Emma op bezoek gaat, vindt ze haar op de grond in de woonkamer in haar huis in Wassenaar. Vermoord. Ze besluit alles op alles te zetten om de dader te vinden en de dood van haar geliefde oma te wreken.

Mijn mening

‘In de familie’ van Joyce Spijker is een thriller die zich o.a. afspeelt in politiek Den Haag. Begint een boek daarmee, dan verdien je in mijn ogen al een pluspunt, want daar hou ik echt van. Maar het verhaal speelt zich maar voor een klein deel in politiek Den Haag af, maar dat houdt niet in dat het voor de rest minder goed is. Want het is wat mij betreft echt een heerlijke thriller die je niet meer loslaat.

De hoofdstukken zijn kort en zijn vanuit verschillende perspectieven geschreven, wat ervoor zorgt dat het tempo constant hoog blijft. Maar de verschillende perspectieven zorgen er ook voor dat je vrij snel alle personages in het boek leert kennen.

Ik las dit boek toen ze bij ons de badkamer aan het uithakken waren om de lekkage te verhelpen. Ik was al een dag mijn huis kwijt, maar ‘In de familie’ zorgde voor genoeg afleiding. Ik had de hele dag tijd om te lezen en dat heb ik dan ook echt gedaan.

Vanaf het begin zit er een soort onderhuidse spanning in die eigenlijk alleen maar oploopt. Op een bepaald punt wil je dan ook niets anders dan doorlezen omdat je wilt weten hoe het afloopt.

Eindoordeel

‘In de familie’ van Joyce Spijker is een onwijs fijne thriller met een heel verrassend einde, waar ik oprecht heel erg van genoten heb. Ik wil meer van Joyce Spijker!

Specificaties

In de familie by Joyce Spijker
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 352
ISBN: 9789022568477

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_575922f6087d4_selected-products” products=”9200000057346670,9200000057332562″ name=”in de familie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *