Nachtvlinder – Carina van Leeuwen

nachtvlinder

In een nachtclub in het chique Bezuidenhout overlijdt een prostituee na het snuiven van witte heroïne. Voor de kust van Scheveningen vissen de opvarenden van een vrachtschip uit Panama een dode duiker uit het water. Hij heeft geen handen meer, geen voeten, en waar zijn gezicht zou moeten zitten, bevindt zich een gapend gat. Op het terrein van een vakantiepark in Kijkduin vindt een explosie plaats. Tussen de puinhopen van een van de villa’s wordt het lichaam aangetroffen van een man. Op zijn telefoon staat een afscheidsboodschap.

Drie schijnbaar op zichzelf staande gebeurtenissen. Totdat forensisch rechercheur Renee Spaan ontdekt dat er een verband bestaat…

Mijn mening

‘Nachtvlinder’ is het derde deel in de serie ‘Unit Plaats Delict’ van Carina van Leeuwen. De serie speelt zich af in Den Haag en dat is voor mij echt een heel groot pluspunt. Het is zo leuk om plaatsen te herkennen in boeken. Deze keer speelde het verhaal zich wel heel dichtbij af, namelijk in Kijkduin. Er gebeuren in ‘Nachtvlinder’ drie zaken, die op het eerste gezicht onafhankelijk lijken maar waar Renee Spaan een verband in ziet.

‘Nachtvlinder’ is echt weer een kanller van een boek, waarbij het verhaal van Renee heel goed doorloopt. Je merkt dat Carina van Leeuwen langer over het schrijven van het verhaal heeft gedaan en dat ze meer schrijfervaring heeft opgebouwd. Haar uitgeverij sprak tijdens de boekpresentatie al over ‘het beste boek van de drie’ en daar ben ik het zeker mee eens. Carina van Leeuwen heeft een hele stap gemaakt in haar schrijfproces.

De Haagse politiegrapjes maakte me nog steeds aan het lachen, maar ik heb wel een gevoel dat er een einde aan de serie zit te komen of in ieder geval aan het verhaal van Renee Spaan en dat vind ik oprecht heel jammer.

Eindoordeel

‘Nachtvlinder’ is een echte politiethriller, gevuld met spanning, maar ook een flinke dosis humor. Wat mij betreft is dit het beste boek van de drie en ik heb met volle teugen genoten.

Specificaties

Nachtvlinder by Carina van Leeuwen
Series: Unit Plaats Delict #3
Published by A.W. Bruna Uitgevers
Genres: Thriller
Pages: 320
ISBN: 9789400507128

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_575564d1d9089_selected-products” products=”9200000056261552,9200000051724749″ name=”nachtvlinder” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *