Conceptum Bullet Journal

Bullet journal Conceptum

Zoals je misschien inmiddels wel doorhebt, hou ik van planners en ben ik altijd aan het zoeken naar een systeem wat bij me past. Ik koop het liefst alle agenda’s om gewoon een keuze te hebben. Dit doe ik al zolang ik me kan herinneren, zelfs vroeger toen ik nog een tiener was vond ik het heerlijk om een schoolagenda uit te zoeken en het liefst drie keer per jaar te wisselen van agenda. Ik ontdekte een aantal jaar geleden al het Bullet Journal systeem, wat nu helemaal hip is.

Wat is een bullet journal?

Een bullet journal is een notitieboek, eigenlijk kun je er elk notitieboek voor gebruiken wat je maar wilt (of hebt liggen), waar je diverse lijstjes en een planning bij houdt. Je kunt dus elke dag beginnen met een bullet journal én het helemaal indelen op je eigen behoeftes. Ideaal dus. Er is een soort standaard voor een bullet journal, met een index, een key en diverse planningen en lijstjes, maar hier hoef je je natuurlijk niet aan te houden.

Het Conceptum notitieboek

Ik gebruikte al een bullet journal maar wilde eigenlijk een geruit notitieboek, want dat is eigenlijk het handigste om lijstjes te maken. Ik vond een Leuchtturm 1917 te duur, maar een goedkoper alternatief kon ik niet echt vinden. Tot ik bij mijn lokale boekhandel een ‘Conceptum’ tegenkwam, die lijkt echt heel erg op de Leuchtturm maar was door een aanbieding nu €10.

Bullet journal Conceptum front

Het begint met een vakje aan de voorkant en natuurlijk een stukje waar je je persoonlijke gegevens in kunt vullen.

Bullet journal Conceptum index

Dan zijn er twee pagina’s die je kunt gebruiken als index, om zo makkelijk je lijstjes terug te vinden. De pagina’s zijn geruit en genummerd, dat hoef je dus niet meer zelf te doen.

Bullet journal Conceptum back

De achterkant heeft nog een (groter) vakje en een stukje over Conceptum. Het notitieboekje heeft twee leeslinten en een elastieke pennenlus. Het sluit met een elastiek en lijkt dus heel veel op de Leuchtturm maar ook op de Moleskine.

Mijn bullet journal

Bullet journal Conceptum weekly view

Mijn bullet journal start met de weekoverzichten van juni. Ik maak gebruik van een week op één pagina en daarnaast hou ik mijn to do’s bij voor die week en een overzicht van de blogs van die week. Bij de blogs van die week heb ik ook een kleine tabel waar ik bijhoud of mijn blog op social media staat, de recensie doorgeplaatst is op bol.com etc en of ik de link naar de recensie gemaild heb.

Bullet journal Conceptum stats mood tracker

Na de weekpagina’s heb ik mijn juni stats, waar ik mijn statistieken bijhou van bijvoorbeeld social media, maar ook mijn gewicht. Daarnaast zie je mijn mood tracker, waar ik wil bijhouden hoe ik me voel. Ik kan niet tekenen, dus let daar maar niet op ;)

Bullet journal Conceptum habit tracker memories

Daarna volgen mijn habit tracker, waar ik mijn gewoontes bij wil houden en mijn juni memories. Ik wilde geen dankbaarheidslijstje op datum doen, maar gewoon losse aantekeningen maken over de leuke dingen van deze maand.

Bullet journal Conceptum daily page

En als laatste volgen mijn dagelijkse pagina’s. Ik weet nog niet of ik de daily’s hierin ga bijhouden of dat ik de dag planner van Team Confetti ga gebruiken. Voor nu heb ik een beginnetje gemaakt, waar ik ook meer kan bijhouden over hoe ik me voel en wat losse dagboekaantekeningen kan maken.

Zo, dat was een kijkje in mijn bullet journal. Wil je een conceptum notebook bestellen, dan kan dat o.a. hier. Wil je meer weten over bullet journalling, dan is het blog van Boho Berry echt een aanrader. Buzzfeed heeft ook een grote uitleg over bullet journals en het starten ervan geschreven.

Alle bullet journals zien er echt heel mooi uit, maar laat je niet tegenhouden daardoor. Maak je eigen bullet journal en hou je vast aan jouw wensen. Je kunt elke maand wisselen van planningsoverzichten, dat is nou juist het fijne van een bullet journal.

Gebruik jij een bullet journal of gewoon een echte agenda?

2 thoughts on “Conceptum Bullet Journal

  1. Het lijkt me heerlijk om lekker bezig te zijn met zo’n notitieboekje en vanalles in te krabbelen. Soms doe ik dat ook; ik hou een boekje bij over al mijn gelezen boeken en een boekje met de nagellakjes die ik allemaal heb. Maar ik heb niks dat ik als agenda bij hou. Ik ben bang dat dagelijks eraan zitten, erg veel tijd gaat kosten en dat ik het dan maximaal twee weken trouw bijhou, en daarna ga verzaken… Maar super leuk om te zien hoe jij al je lijstjes ordent! Hoop dat het een mooi, compleet, boekje wordt :D

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *