Gelezen boeken mei 2016

Gelezen boeken mei 2016

Mei was een rustige maand, ik begon de maand met een week vrij die iets minder ontspannen was dan ik had gehoopt. Maar ik las echt heel veel. Op de foto staan niet alle foto’s omdat ik ook een aantal digitale boeken las. Ik ontdekte de Kindle app op mijn telefoon en dat is echt ideaal voor als ik naar het werk moet reizen. Ik kan niet lekker lezen in de tram qua zitten en nu kan ik dus lezen op mijn telefoon. Als ik dan thuis ben, synct de app met mijn echte Kindle en kan ik dus op mijn e-reader verder lezen. IDEAAL dus!

Goed, dan de boeken die ik las deze maand:

 1. Nachtschade – Karin Slaughter. Het debuut van Karin Slaughter en dat merk je. Wel echt een heerlijk boek.
 2. Als de rododendron bloeit – Santa Montefiore. Dit is net Downton Abbey maar dan in boekvorm. Ik genoot van de traagheid van het boek.
 3. Zeezicht – Linda van Rijn. Een heerlijke vakantiethriller die mee moet in de koffer deze zomer.
 4. Dansen in de hemel – Michael Pilarczyk. Dit boek viel me echt tegen, de hoofdpersoon vond ik egoistisch en het verhaal raakte me niet op de manier waarop ik had gehoopt.
 5. Schaduwkant – Isa Maron. Weer een debuut, maar dan van Isa Maron. Een prima thriller voor tussendoor.
 6. De vlinder en de storm – Walter Lucius. Het eerste deel in de Hartland trilogie, echt een topper van een thriller, met een open einde.
 7. De vier stadia van verval – Lisette Jonkman. Griezelen, brrr! Ik wil meer griezelverhalen van Lisette Jonkman.
 8. Schaduwvechters – Walter Lucius. Het tweede deel in de Hartland trilogie en echt een thriller van internationale allure. Zo van genoten.
 9. Zwarte veren – Anne Bishop. Het tweede deel in de Anderen serie, ik vond ‘m een beetje tegenvallen helaas.
 10. Nachtvlinder – Carina van Leeuwen. Heel hard moeten lachen om de Haagse grapjes in deze politiethriller. Echt weer een topper in de ‘Unit Plaats Delict’ serie.
 11. Gevallen – Karin Slaughter. Alweer een Karin Slaughter, ik was echt in een thriller stemming deze maand. Heerlijk van genoten.
 12. De andere waarheid – Lucie Whitehouse. Ik bleef op om dit boek uit te lezen, ik moest gewoon weten hoe dit afliep. Te vergelijken met Nicci French, zo heerlijk.
 13. Detox je huid – Adina Grigore. Een grappig en informatief boek over wat eten en beautyproducten met je huid kunnen doen.
 14. Toen ik eindelijk durfde – Chantal Straver. Ik hoopte op een inspirerend boek, maar dat viel een beetje tegen.
 15. Me before you – Jojo Moyes. Ik vond het een voorspellend verhaal maar poeh, wat heb ik gehuild bij het einde. Tranen met tuiten, echt.
 16. De Lincoln mythe – Steve Berry. Een thriller voor de fans van Dan Brown.
 17. Het kleine leven van Norbert Jones – Marloes Kemming. Ontroerend verhaal over een oudere man. Prachtig en zo van genoten.
 18. In de familie – Joyce Spijker. Een thriller die zich o.a. op het Binnenhof afspeelt? Dat is echt iets voor mij. Hier heb ik zo van genoten.
 19. De laatste uitweg РFederico Axat. Een vage thriller de uiteindelijk wel oké was.

What the what? Zoveel boeken! Dit is echt bizar hoor, zoveel heb ik echt in tijden niet gelezen. Ik wilde proberen om tussen de 15 en 18 boeken te lezen per maand, nou, dat is deze maand goed gelukt.

En het waren bijna allemaal zulke goede boeken, wat heb ik genoten. Ze waren stuk voor stuk goede afleiding van de werkelijkheid, wat ik echt nodig had deze maand.

Aankomende maand is de laatste maand voor de zomervakantie en moet ik best veel werken. Ik heb geen idee hoe het lezen gaat, maar ik weet wel dat ik daarna iets van 7 weken vakantie heb, dus dan heb ik zeker genoeg tijd om te lezen.

Wat heb jij gelezen deze maand?

One thought on “Gelezen boeken mei 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *