Koud hart – Tess Gerritsen

koud hart

Heden: Julia Hamill doet een afgrijselijke ontdekking in haar tuin: een begraven schedel – menselijk, vrouwelijk, en volgens patholoog-anatoom Maura Isles, met de onmiskenbare sporen van moord…

Boston, 1830: Om zijn studie te betalen is de straatarme student Norris Marshall op de medische faculteit van de universiteit van Boston toegetreden tot de gelederen van ‘opgravers’ – lieden die kerkhoven plunderen. Maar deze lugubere praktijk verbleekt bij de moord op een verpleegster die toegetakeld wordt aangetroffen op het terrein van het universiteitsziekenhuis.

Wanneer een arts hetzelfde lot treft, merkt Norris dat de handel in clandestiene kadavers hem tot hoofdverdachte heeft gemaakt. Hij moet nu de enige getuige van de moord opsporen: Rose Connolly, een meisje uit de achterbuurten van Boston…

Mijn mening

‘Koud hart’ van Tess Gerritsen is een verhaal waar Isles maar heel even in voor komt, dus het is iets heel anders dan wat je misschien van Tess Gerritsen gewend bent. ‘Koud hart’ speelt zich af in twee verschillende tijden. De combinatie tussen de perspectieven zorgt ervoor dat je van beide tijden wilt weten hoe het verhaal afloopt.

Het speelt zich af in de 19e eeuw en in het heden en vooral het deel in de 19e eeuw vond ik soms best heftig en op momenten bizar goor. Tess Gerritsen kan die gore scenes zo beschrijven dat ze perfect in het boek passen en dat vond ik echt heel erg knap. Maar naast de gore scenes vond ik vooral de mate van onderzoek die ze heeft moeten doen om dit verhaal te schrijven echt grondig gedaan. Ik waande me echt gelijk in de 18e eeuw en vond alles heel realistisch overkomen.

Dat is ook een van de redenen waarom ik Tess Gerritsen zo goed vind, je kunt merken dat het een gedreven schrijfster is en dat ze haar onderzoek voor de verhalen goed doet. Alles komt waarheidsgetrouw over en het voelt op geen moment saai of als een geschiedenisles.

Eindoordeel

Tess Gerritsen heeft met ‘Koud hart’ een andere thriller neergezet dan ik verwacht had, maar daarmee echt geen mindere. Met de ranzige details en het grondige onderzoek dat ze heeft gedaan, is dit wederom een geloofwaardige thriller die tot het eind spannend blijft.

Specificaties

Koud hart by Tess Gerritsen
Translator: Els Braspenning
Published by The House of Books
Genres: Thriller
Pages: 400
ISBN: 9789044322231

[bol_product_links block_id=”bol_5742e0e7deee6_selected-products” products=”1001004011078679,1001004006192065″ name=”koud hart” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Koud hart – Tess Gerritsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *