Column: Home Alone

homealone

Soms heb ik van die dingen waarvan ik denk: dat is vast herkenbaar voor andere mensen. Dus vandaar dat ik mijn columns in het leven heb geroepen. Misschien komen ze wekelijks online, misschien ook niet, dat ligt helemaal aan hoeveel inspiratie ik heb. Vandaag gaat mijn column over het alleen thuis zijn.

Misschien woon je samen, misschien niet. Als het niet zo is, dan is dit misschien minder herkenbaar, maar herken je het misschien van toen je nog bij je ouders woonde. Ik ben op het moment dat ik dit schrijf (zaterdagavond) alleen thuis. Ik woon al bijna 6 jaar samen en de avonden dat ik alleen thuis ben komen niet vaak voor.

Vanavond is mijn dude aan het werk en heb ik het rijk alleen. Maar ja, ik werk niet veel door de weeks en dan ben ik ook al veel alleen thuis. Veel verschil is er niet, zou je denken. Niets is minder waar. Ik heb het gevoel alsof mijn ouders niet thuis zijn en ik eindelijk eens het huis alleen heb.

Wat heb ik gedaan? Ik heb allereerst heel veel vlogs gekeken. Ik heb Jamie Li ontdekt en ben al haar weekvlogs aan het bingewatchen. I love it. Daarnaast heb ik lekker patat met spinazieburgers (ja, twee!!) gegeten, oh echt, die spinazieburgers van de Albert Heijn zijn echt al jaren mijn favoriete vega snack. Ik lees wat in mijn boek ‘De laatste uitweg’ van Federico Axat (een beetje vaag, op de achterflap staat: voor de fans van Inception, Shutter Island en Lost) en probeer niet in slaap te vallen.

Omdat ik geen idee heb hoe laat mijn dude weer thuis komt, heb ik mijn laptop er maar bijgepakt en heb de blogs voor komende week alvast geschreven. Ik plan mijn blogs voor juni in en kijk wat ik nog moet schrijven. Een beetje bloggen op de zaterdagavond: that’s how I roll. Alleen thuis zijn zorgt dus voor inspiratie, maar het is ook veel wachten tot mijn dude weer thuis komt. Of ik aan het genieten ben? Ja, maar ik vind het wel heel raar dat ik alleen thuis ben. Ik snack wat koekjes (shortbread met chocolade, mmmmm), maar ik heb het idee dat ik het stiekem doe, terwijl ik ze zelf heb gekocht!

Goed, deze column gaat alle kanten op. Ik ga lekker afsluiten en wachten tot mijn dude thuis komt. Heb je dat ook, dat je je een beetje ongemakkelijk voelt als je ineens een avondje alleen thuis bent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *