Dansen in de hemel – Michael Pilarczyk

dansen in de hemel

Mishka Kamadev is een romanticus met een te groot verlangen naar passie, roem en rijkdom. Voor de buitenwereld leidt hij een glamourbestaan, maar zijn innerlijk raakt verscheurd. Het ene moment is hij
The God of House Music in het nachtleven, het andere moment is hij verzorger van zijn ongeneeslijk zieke vrouw. Mishka zoekt vergetelheid in drank en pillen, stort zich in een affaire met de hartsvriendin van zijn vrouw, en op de beurs verliest hij zijn fortuin. En dan overvalt zijn oude jeugdliefde hem met een verbijsterende mededeling. Hoe legt hij alles uit aan zijn stervende vrouw?

Mijn mening

Ik heb zoveel goeds gehoord over dit boek dat toen ik het zag op het Boekenfestijn, ik het gewoon meenam. Helaas vond ik het een beetje tegevallen. De hoofdpersoon, Mishka, voelde soms vlak en was behoorlijk egoistisch bezig en eigenlijk alleen maar bezig om zo veel mogelijk geld te verdienen en hij was echt totaal niet bezig met zijn zieke vrouw. Dat irriteerde me op sommige momenten echt heel erg, maar ook de vlakheid van de personages vond ik tegenvallen.

Michael Pilarczyk kan boeiend schrijven, daar ligt het niet aan. Je kunt merken dat hij een geboren verteller is, want het verhaal van ‘Dansen in de hemel’ leest rap weg en is gemakkelijk te volgen.

Normaal gesproken ben ik echt een jankerd bij heftige boeken (en bij tv series, zielige reclames en meer van dat soort dingen), gewoon omdat ik een emotioneel wijf ben, maar bij dit boek had ik dat echt totaal niet, terwijl ik dat wel verwacht had. Er zitten echt wel stukjes bij die ik mooi vond, dat zeker, maar het boek raakte me niet op de manier waarop ik gehoopt had.

Eindoordeel

Michael Pilarczyk is een goede verteller, daar ontbreekt het niet aan, maar het verhaal miste wat mij betreft diepgang en de personages bleven vlak. ‘Dansen in de hemel’ raakte me niet op de manier waarop ik had gehoopt.

Specificaties

Dansen in de hemel by Michael Pilarczyk
Published by Invictus Publishing
Genres: Roman
Pages: 224
ISBN: 9789079679294

[bol_product_links block_id=”bol_5742bb1b45aa6_selected-products” products=”9200000038361494,9200000026848222″ name=”dansen in de hemel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *