Schaduwkant – Isa Maron

schaduwkant

Wanneer Nora midden op de dag uit de klas wordt geplukt door haar vader, weet ze nog niet dat het vrije leven waarvan ze droomt in rook op zal gaan. Ze verdwijnt. De recherche, haar vrienden, haar jeugdliefde, niemand kan haar vinden.
Tien jaar later is Nora terug. Vijftig kilo dikker en schuw. Ze hunkert naar haar oude leven en vlucht in fantasieën en voedsel. Totdat ze een man tegenkomt die haar mooi vindt zoals ze is, iets te mooi misschien…

Mijn mening

Ik ken Isa Maron van de Noordzeemoorden trilogie, een serie die ik echt helemaal geweldig vind. Ik vond ‘Schaduwkant’ bij de kringloopwinkel en eigenlijk zonder de achterflap te lezen nam ik het mee. Ik las ‘Schaduwkant’ tijdens de Blossom Books readathon en dat was een goede beslissing.

‘Schaduwkant’ is namelijk echt een Isa Maron boek, het lees heerlijk snel weg. Je kunt wel merken dat dit een boek is uit het begin van haar carriere, want de schrijfstijl is niet zoals ik gewend ben. Het verhaal is prima, maar het blijft ook prima. Ik miste net iets van een verrassingselement, want het is voor mij net iets te voorspelbaar.

Op momenten ergerde ik me, niet alleen aan Nora, maar ook aan de man die ze ontmoet. Ik vond het allemaal iets te toevallig en te makkelijk gaan. Desondanks kan ik wel echt genieten van de schrijfstijl van Isa Maron en is ze wel een van mijn favoriete Nederlandse schrijfsters.

Eindoordeel

‘Schaduwkant’ van Isa Maron is, ondanks dat het een boek uit het begin van haar carriere is, een prima thriller die je zo uit hebt. Isa Maron is een van mijn favoriete Nederlandse schrijfsters.

Specificaties

Schaduwkant by Isa Maron
Published by Mistral
Genres: Thriller
Pages: 318
ISBN: 9789049952334

[bol_product_links block_id=”bol_5740b6aec2886_selected-products” products=”1001004011821360,1001004011538273″ name=”schaduwkant” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *