Nachtschade – Karin Slaughter

Nachtschade

In Grand County, een stadje in Georgia, ontstaat grote deining als een jonge lerares wordt verkracht en vermoord. Het slachtoffer wordt gevonden door Sara Linton, de plaatselijke kinderarts en lijkschouwer. Haar ex-echtgenoot Jeffrey Tolliver, hoofd van politie, leidt de zaak. De twee moeten ondanks hun verstoorde relatie samenwerken om het mysterie van de moord op te lossen. En dan is er ook nog de zus van het slachtoffer, Lena, die als rechercheur op eigen houtje naspeuringern verricht.

Tijdens het onderzoek lopen de onderlinge spanningen steeds hoger op. Sara draagt een geheim uit het verleden met zich mee dat licht op de zaak zou kunnen werpen, maar zwijgt als het graf. Intussen lijkt Lena zich te vergalloperen aan het onderzoek. Dan dient het volgende slachtoffer zich aan.

Mijn mening

Ik hou van Karin Slaughter en kocht dit boek bij de kringloopwinkel. Ik ben zo langzamerhand al haar boeken aan het verzamelen omdat ze toch echt een van mijn favoriete schrijfsters is. Karin Slaughter heeft wel een bepaalde, erg grafische schrijfstijl waar je van moet houden.

‘Nachtschade’ is het eerste boek in de Grant County serie en dat kan je wel merken. Als je meer van Karin Slaughter gelezen hebt, kun je duidelijk merken dat ze flink wat ontwikkeling heeft doorgemaakt. Maar, ‘Nachtschade’ is echt weer een geweldige thriller (waarvan later bleek dat ik hem al eerder heb gelezen), waarbij je de hoofdpersonen in de serie leert kennen. Je kunt de boeken afzonderlijk van elkaar lezen, maar het is wel prettig om in chronologische volgorde te lezen.

Karin Slaughter weet je tot op het laatste moment in spanning te houden en eigenlijk ontdek je de dader samen met Sara en Jeffrey en dat vind ik echt een prettige manier van lezen. Er zit genoeg spanning en verrassing in waardoor je door wilt blijven lezen. Karin Slaughter is met recht de koningin van de thrillers.

Eindoordeel

‘Nachtschade’ is het eerste deel in de Grant County serie van Karin Slaughter. Een heerlijk spannende en soms wat grafische thriller van de koningin van thrillers. Een aanrader als je ‘m nog niet gelezen hebt!

Specificaties

Nachtschade by Karin Slaughter
Translator: Ineke Lenting
Series: Grant County #1
Published by Cargo
Genres: Thriller
Pages: 397
ISBN: 9789023467588

[bol_product_links block_id=”bol_573d7d685e54f_selected-products” products=”9200000000038228,1001004007139372″ name=”nachtschade” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *