Tag: Bloggers be like

IMG_20160521_102016

Vandaag is het weer tijd voor een tag! Ik kwam deze tag tegen bij collega-boekblogger Tessa en die heeft ‘m van HareMaristeit en de tag gaat over bloggers!

Hoe lang blog je al?

Ik blog op dit domein nu bijna twee jaar, maar ik ben al sinds 2005 aan het bloggen.

Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?

Het allerleukst vind ik naar de evenementen gaan, het contact met de uitgeverijen en schrijvers, het delen van de liefde voor boeken en nieuwe mensen ontmoeten. Het allerstomst? Als mijn blog niet doet wat ik wil of als er iets technisch niet werkt. Ik hou nog steeds evenveel van bloggen als toen ik begon.

Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?

Ik denk mijn planning skills – ik plan meestal een maand vooruit qua blogs. Ik wil nog betere recensies schrijven én betere foto’s maken.

Wat zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Ik vind de blogs van Merel en Olga echt heel fijn om te lezen, beiden zijn bloggers waar ik tegenop kijk. Verder lees ik eigenlijk weinig blogs, ik kijk meer YouTube eigenlijk!

IMG_20160519_131137

Welke drie artikelen op je blog zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

Mijn recensie van ‘Van XL naar S‘ wordt heel veel gelezen, net als ‘In seizoenen‘ en ‘Het huis op de heuvel‘.

Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Mensen verbazen zich altijd over de hoeveelheid tijd ik erin steek. Om vier recensies per week te kunnen plaatsen, moet ik ook veel tijd in het lezen van boeken steken en dat vergeten mensen wel eens. Ik vergis me wel eens in de hoeveelheid tijd er in een blogpost gaat, soms denk ik ‘Oh ik schrijf nog even een blog’ en ben ik zo twee uur verder.

Aan welke blogclichés maak jij je schuldig?

Ik denk bij alles wat ik doe ‘Dit is misschien wel leuk op mijn blog’ of doe soms dingen speciaal voor mijn blog, zoals foto’s maken van eten.

Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Ik doe alles zelf.

Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Ik lees weinig blogs, maar de blogs die ik lees zijn over het algemeen lifestyle blogs. Vroeger volgde ik alle grote beautyblogs, maar daar ben ik een beetje overheen. Ik volg maar dertien blogs echt trouw.

Plan jij je blogberichten van tevoren in of post ja alles ‘live’?

Ik plan alles van tevoren in. Ik plan en lees meestal een maand vooruit, schrijven doe ik meestal een week vooruit, behalve dan de ‘Dear diary’ blogs, die schrijf ik altijd de dag voordat ze online gaan.

Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Dat Pinterest geen bron is voor je foto’s. Maak je eigen foto’s of zorg ervoor dat ze rechtenvrij zijn. En sowieso vind ik dat iedere serieuze blogger het ‘Wetboek voor bloggers‘ gelezen moet hebben.

IMG_20160505_094300

Wat is je mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Dat zijn er echt veel, maar ik denk dat de boekenbloggersbijeenkomst van Meulenhoff wel echt bijzonder blijft, omdat dat het eerste evenement was dat ik als boekblogger bezocht. En de persvoorstelling van ‘De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween’, waar ik tussen de professionele journalisten zat. Maar natuurlijk ook mijn radiodebuut bij Radio West was echt zo gaaf.

Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/ zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Ik kan me niet iets heel stoms bedenken, ik denk dat ik vooral veel geleerd heb van alle dingen die ik voor mijn blog heb gedaan.

Hoe ga je om met privacy? Deel je veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Ik deel natuurlijk elke week foto’s in mijn ‘Dear diary’ blogs, maar daarin zie je niet alles. Mijn dude wil echt niet op het internet verschijnen, dus die zul je niet op mijn blog zien. Ik deel ook niets over mijn werk of mijn familie. Ik heb er voor gekozen om te bloggen, zij maken wel deel uit van mijn leven, maar niet van mijn blogleven.

Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Ik hoop eigenlijk gewoon nog heel lang met veel plezier te bloggen over boeken. Want ik wil gewoon delen dat lezen echt heel leuk is.

Posted in Tag

4 thoughts on “Tag: Bloggers be like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *