Kindred spirits – Rainbow Rowell

9200000051770373

‘Everybody likes everything these days. The whole world is a nerd.’ ‘Are you mad because other people like Star Wars? Are you mad because people like me like Star Wars?’ ‘Maybe.’ If you broke Elena’s heart, Star Wars would spill out. So when she decides to queue outside her local cinema to see the new movie, she’s expecting a celebration with crowds of people who love Han, Luke and Leia just as much as she does. What she’s not expecting is to be last in a line of only three people; to have to pee into a collectible Star Wars soda cup behind a dumpster or to meet that unlikely someone who just might truly understand the way she feels.

Mijn mening

Rainbow Rowell schreef ‘Kindred spirits’, een kort verhaal, voor World Book Day. Het gaat over fandom en Star Wars. Nou ben ik gek op fandoms, hoewel toch wel iets minder gek op Star Wars, maar ik ben ook fan van Rainbow Rowell. Een goed excuus om dit korte verhaal van haar te lezen.

De stijl van ‘Kindred spirits’ en het onderwerp zijn erg leuk en omdat het Rainbow Rowell is, leest het ook heerlijk snel weg. Het verhaal is goed in elkaar gezet en ondanks dat het maar zo kort is, krijg je toch een band met de hoofdpersonen en daar hou ik van.

Op sommige momenten was het verhaal heel herkenbaar want als je geen idee hebt wat een fandom inhoud, kan het echt bizar lijken. Maar zit je er eenmaal in, dan is het de normaalste zaak van de wereld. Dat had ik met Twilight en ik ga nog steeds met mijn internetvrienden om die ik toen heb leren kennen. Zo bijzonder eigenlijk!

Eindoordeel

‘Kindred spirits’ is echt een prima verhaal voor tussendoor en wat gegarandeerd een glimlach op je gezicht zal brengen.

Specificaties

Kindred spirits by Rainbow Rowell
Published by Pan Macmillan
Genres: Young Adult
Pages: 96

[bol_product_links block_id=”bol_57377c22ca4ab_selected-products” products=”9200000051770373″ name=”kindred spirits” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *