Het Lucifer dilemma – Tim Lommerse

9200000057822935

Oskár zoekt naar wraak en antwoorden nadat zijn vrouw is vermoord en zijn zoon is verdwenen.
Zijn zoektocht naar het waarom levert een ondenkbaar antwoord: hij is door Lucifer verkozen tot zijn vertegenwoordiger op Aarde. Dat stelt hem voor een duivels dilemma: volgt hij de weg die hierdoor van hem verwacht wordt en deelt hij het lot van Lucifer en diens eerste uitverkorene Judas? Of weet Oskár met dit eeuwenoude dilemma af te rekenen? Hij krijgt hierbij hulp van Fey, maar is deze wel te vertrouwen?

Mijn mening

Als er op de voorkant de quote ‘Dan Brown meets Supernatural’ staat, dan schept dat verwachtingen. Of ‘Het Lucifer dilemma’ van Tim Lommerse deze verwachtingen nakomt? Nee, dat niet. De vergelijking met Dan Brown snapte ik niet helemaal, die met Supernatural wel. Het is een behoorlijke fantasy, waarbij sommige stukken in het boek mij iets te filosofisch waren.

Qua opmaak van het boek moet ik wel een opmerking maken, de voorkant spreekt me echt totaal niet aan, als ik dit in de boekhandel had gezien, was ik doorgelopen. Het voelt misschien zelfs wel een beetje goedkoop aan. Jammer, want het verhaal is echt prima en ik ben toch iemand die een boek op zijn voorkant beoordeeld.

Daarnaast had ik soms moeite met de wisseling van perspectieven, deze werden niet duidelijk aangegeven en bladerde ik vaak nog even terug om te lezen over wie er nou gesproken werd.

Ondanks al die kritische punten heb ik toch echt wel genoten van het boek, ik vond de vergelijking met Supernatural zeker kloppen en af en toe zaten er leuke verwijzingen in. Het verhaal was zeker oké en de vaart zat er flink in, daardoor bleef ik fijn doorlezen.

Eindoordeel

Zonder naar de cover te kijken en het boek alleen op de inhoud te beoordelen vond ik ‘Het Lucifer dilemma’ van Tim Lommerse vermakelijk. Op momenten was het soms te filosofisch, maar dat stoorde me niet. Een prima fantasy verhaal van eigen bodem.

Specificaties

Het Lucifer dilemma by Tim Lommerse
Published by UItgeverij Macc
Genres: Fantasy
Pages: 258
ISBN: 9789078437314

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_573778d53d064_selected-products” products=”9200000057822935″ name=”lucifer” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Het Lucifer dilemma – Tim Lommerse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *