De kring – Frans le Fèvre

de kring

Advocaat Jacob Desmit wordt gebeld door Els Grinstra die zijn hulp vraagt in een zaak die haar familie bezighoudt. Hij besluit te helpen, omdat hij nieuwsgierig is en het hem herinnert aan een jeugdvriendschap, maar ook omdat hij haar vader kent en zich verplicht voelt. Hij raakt verstrikt in deze zaak die hem bijna noodlottig wordt als blijkt dat een verbinding bestaat met zijn verleden. Noodweer of wraak of toch gerechtigheid? Hij was erbij en zag het niet en voelt schuld, anderen zagen het wel maar wilden uit angst niets zeggen! Langzaam ontrafelt hij het geheim.

Mijn mening

Ik begon in ‘De kring’ van Frans le Fèvre toen ik het behoorlijk druk had qua werk, dat was misschien niet een goed idee. Ik kon me moeilijk concentreren en had behoefte aan een makkelijk leesbaar boek. Dat is dit niet. Frans le Fèvre maakt namelijk gebruik van best wel formeel taalgebruik en daar moest ik in het begin echt wel aan wennen. Dat zorgt er ook voor dat ik veel moeite had om in het verhaal te komen.

Dat formele taalgebruik zorgt er ook voor dat de hoofdpersoon voor mij niet tot leven kwam, de vertelling van het verhaal kwam afstandelijk over. Doordat Jacob Desmit acties onderneemt die mij niet helemaal duidelijk zijn én die niet tot ontwikkeling komen, las het boek voor mij behoorlijk pittig. Ik heb er voor mijn doen dan ook lang over gedaan.

De afloop van het verhaal zag ik vrij ver van tevoren aankomen, maar ik moet wel zeggen dat er een gedeelte in zat dat voor mij als verrassing kwam.

Eindoordeel

‘De kring’ van Frans le Fèvre is een prima verhaal, het intrigeert op momenten en zit goed in elkaar. Het is jammer dat het formele taalgebruik voor een flinke afstand tussen lezer en hoofdpersoon zorgt en er geen vaart in het verhaal zit.

Specificaties

De kring by Frans le Fèvre
Published by Boekscout
Genres: Roman
Pages: 284
ISBN: 9789402224702

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

Het boek kun je bestellen bij Boekscout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *