Literaire juwelen: Charles den Tex & Rosita Steenbeek

literaire juweeltjes

Toen ik pas bij de lokale boekhandel was, kwam ik een paar dunne boekjes tegen, formaat Boekenweekgeschenk, met daarop ‘literaire juwelen’ vermeld. Ze waren €1,50 per stuk en omdat er exemplaren van Charles den Tex en Rosita Steenbeek tussen zaten, besloot ik die twee mee te nemen.

Wat blijkt, het zijn korte verhalen, uitgegeven door Uitgeverij B for Books, om iedereen kennis te kunnen laten maken met Nederlandse auteurs. Er staat dat ze achterin een kortingsbon geven, maar het blijkt dat je snel moet reageren door middel van een bericht naar de uitgeverij om kans te maken op een boek van dezelfde schrijver.

Gestolen – Charles den Tex

‘Gestolen’ van Charles den Tex is een kort verhaal over een man die in een sorteercentrum werkt en steeds kleine dingetjes van collega’s meeneemt. Ondanks dat het een kort verhaal is, krijg je een band met de hoofdpersoon en voelt ‘Gestolen’ niet afstandelijk, wat meestal het geval is met korte verhalen. Charles den Tex weet in een ‘paar’ pagina’s een kort en spannend verhaal neer te zetten wat je gewoon in één keer uit moet lezen en dat vind ik knap.

Parels van Rome – Rosita Steenbeek

In ‘Parels van Rome’ voert Rosita steenbeek je mee naar Ponza, Ventotene en Capri, waar ze het verhaal van onder andere Tiberius vertelt. ‘Parels van Rome’ is een typisch Rosita Steenbeek-achtig reisverhaal, waarbij ze met haar prachtige beschrijvingen je meevoert naar bijzondere plekken in Rome.

Daarbij neemt ze je niet alleen mee naar het huidige Rome en omgeving, maar ook door de rijke geschiedenis van de Romeinen. Je waant je vanaf de eerste zin al in Rome. Dat vond ik ook zo prachtig aan het eerste boek dat ik van Rosita Steenbeek las en ondanks dat het een kort verhaal is, blijft de manier waarop Rosita het verhaal vertelt, hetzelfde.

Beide boekjes zijn wat mij betreft een echte aanrader en dus te koop via je lokale boekhandel en niet die dikke blauwe ;) Wil je meer informatie over de literaire juwelen, dan kun je die hier vinden.

Snuffel ze en laat me vooral weten welke juweeltjes jij hebt gevonden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *