Twee leuke (en goedkope) uitjes in Den Haag

IMG_4770_Fotor

Ik ben altijd op zoek naar leuke en goedkope uitjes in de buurt en aangezien we deze week vrij zijn, vond ik het een mooie gelegenheid om er weer eens op uit te trekken in de buurt.

We gingen naar de dierentuin in Avonturia de Vogelkelder en de Japanse tuin in Clingendael. Beiden zijn goedkoop en ook leuk om te doen met kinderen.

De Japanse tuin

Allereerst gingen we naar de Japanse tuin. Eigenlijk ga ik hier bijna elk jaar wel een keer naartoe, want het is zo’n mooie tuin om te fotograferen. Ik kom er altijd helemaal tot rust.

De Japanse tuin is twee keer per jaar open voor bezoekers, twee weken in de herfst en zes weken in de lente/zomer. Het voordeel van de opening in de lente is dat alles mooi in bloei staat én de tuin is tot 20.00 uur open. Wij gingen op maandag aan het eind van de middag en het was er niet alleen heerlijk qua temperatuur, maar ook heel erg rustig. We waren er niet alleen, maar ik kon eindelijk eens de rode brug zonder mensen erop fotograferen. Dat zegt al genoeg denk ik!

IMG_4754_Fotor

Ik kom helemaal tot rust tijdens het fotograferen van de mooie planten en kan echt wel honderden foto’s maken tijdens een bezoekje aan de Japanse tuin, waar er dan uiteindelijk maar een paar van over zijn. Wil je meer foto’s zien, dan kun je die hier bekijken.

Ben je in Den Haag, dan is dit zeker een bezoekje waard. De Japanse tuin is nog tot en met 12 juni aanstaande open, elke dag van 9.00-20.00 uur. Het is te bereiken met het OV en je kunt er voor de deur betaald parkeren.

Avonturia De Vogelkelder

Vogelkelder 1

De Vogelkelder is, zonder dat je naar de Zoo gaat, al een bezoekje waard. In de Vogelkelder is er namelijk genoeg te zien, van flamingo’s tot papegaaien tot eekhoorntjes en vissen aan toe. Het is een hele grote dierenwinkel, waar je voor je huisdieren echt alles kunt kopen. Daarnaast heeft De Vogelkelder ook nog een kleine dierentuin, waar je voor €3,95 per persoon naar binnen kunt.

De reden dat ik naar de dierentuin wilde, waren de stokstaartjes. Ik ben echt gek op deze beestjes en kan er uren naar kijken. In De Vogelkelder hebben ze er drie (of tenminste, ik heb er drie gezien), die op het moment dat wij er waren, behoorlijk actief waren. Superleuk om te zien. Daarnaast heeft de dierentuin nog een aantal andere dieren zoals woestijnvosjes, vleermuizen, een varaan, egeltjes en vosmangoesten.

Vogelkelder 2

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het voor volwassenen wel aardig was, maar dat ik vermoed dat het voor kinderen wel leuker is, omdat ze een speurtocht krijgen en het daardoor net wat leuker is. Ik zou er zelf niet nog een keer naartoe gaan, maar voor een keertje was het wel leuk.

De Vogelkelder zelf is gratis (en ook heel leuk!), de dierentuin kost €3,95 per persoon. Parkeren in de buurt is gratis, maar de Vogelkelder is niet heel handig te bereiken met het OV. Overigens zit er vlakbij de Vogelkelder nog een hele leuke (en goedkope) Kringloopwinkel.

Ben jij al eens naar de Japanse tuin of de Vogelkelder geweest?

One thought on “Twee leuke (en goedkope) uitjes in Den Haag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *