De vier stadia van verval – Lisette Jonkman

De vier stadia van verval

Wanneer hij na een sabbatical terugkeert naar Nederland, ontdekt Mark Bouwer dat zijn huurder al drie maanden lang geen cent betaald heeft. Hij zet koers naar zijn woonboerderij in the middle of nowhere om uit te zoeken wat er mis is. Daar stuit hij echter alleen op een noodkreet van de huurder. Mark is gedwongen af te dalen in zijn duistere verleden. Een verleden dat geduldig op hem heeft liggen wachten…

Mijn mening

Lisette Jonkman ken je waarschijnlijk van de vrolijke chicklits zoals ‘Verkikkerd’ of ‘Verslingerd’. Voor de Harland Awards schreef Lisette Jonkman ‘De vier stadia van verval’, een kort, maar ook echt spannend verhaal. Iets heel anders dan dat je normaal van haar gewend bent.

Daarom vond ik het juist zo leuk om te lezen. Ik hou van griezelen, maar misschien was het niet helemaal handig om dit verhaal te lezen voordat ik ging slapen. Tijdens het lezen, op een van de spannendste momenten, terwijl ik compleet in het verhaal zat, sprong ineens onze kat Jamie op bed. Ik zat zowat tegen het plafond, zo erg schrok ik.

Normaal gesproken ben ik niet zo van de korte verhalen. Ik wil een band opbouwen met de hoofdpersoon en vind het wel prettig dat een verhaal een soort opbouw heeft. Dat heeft ‘De vier stadia van verval’ niet, maar dat heeft het ook niet nodig. Je zit meteen in het verhaal en zeker aan het einde dacht ik gewoon ‘Ik wil meer!!!’.

En ondanks dat ik meer wilde, vond ik het verhaal goed afgerond én kon ik me goed inleven. Natuurlijk ken je Mark niet door en door, maar dat hoeft in dit geval ook niet. Het verhaal vertelde genoeg om een band met hem te krijgen. En daarnaast is het verhaal gewoon eng. Haha.

Wat mij betreft mag het volgende boek van Lisette Jonkman (nou ja, na ‘Denk maar niet dat dit een liefdesliedje is’ dan) een thriller zijn, want dat kan zij volgens mij net zo goed als chicklit.

Eindoordeel

‘De vier stadia van verval’ is een echt griezelverhaal en ik wil eigenlijk gewoon meer griezelverhalen van Lisette Jonkman. Het is een goed opgezet verhaal met voldoende creepy momenten. Ik hou ervan!

Specificaties

De vier stadia van verval by Lisette Jonkman
Genres: Thriller
Pages: 36

Je kunt dit e-book kopen bij Amazon.

One thought on “De vier stadia van verval – Lisette Jonkman

  1. Ik houd van enge verhalen! En als ze goed geschreven zijn, dan is het natuurlijk jammer dat het boekje maar 36 bladzijdes heeft. Inderdaad: wij willen meer! :) (Ik heb het boekje zelf niet gelezen, maar klinkt goed!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *