Drie redenen waarom jij ‘Vertel me drie dingen’ moet gaan lezen

Vertel me drie dingen

Op 31 mei komt het YA-debuut ‘Vertel me drie dingen’ van Julie Buxbaum uit. Van de uitgeverij kreeg ik het eerste hoofdstuk toegestuurd en ik geef je vandaag drie redenen waarom je dit boek gewoon moet gaan lezen.

Waar het over gaat

Jessie is verhuisd en alles voelt verkeerd: haar nieuwe kakschool, haar nieuwe huis, haar nieuwe stiefmoeder en haar arrogante stiefbroer. En ze mist haar overleden moeder. Dan krijgt Jessie een mail van een jongen die zich Iemand-Niemand noemt. Ze mag alles aan hem vragen: welke meiden ze moet vermijden, wie haar vrienden zouden kunnen worden en waarom ze beter geen vega-burgers uit de kantine kan eten. Al snel wordt Iemand-Niemand Jessies reddingsboei. Maar wie op school is toch deze mysterieuze jongen?

De redenen waarom jij het moet gaan lezen:

Reden 1

Het woord kwakkies en flatulentie kwam erin voor. En ‘Dat zei zij ook’. Hier heb ik nog het meeste om moeten lachen. Hoewel ik de Engelse uitdrukking ‘That’s what she said’ eigenlijk nog grappiger vind, moest ik hier ook om lachen.

Reden 2

Ondanks dat ik het eerste hoofdstuk heel grappig vond, merkte ik ook dat Jessie het zwaar had. Ze heeft al behoorlijk veel meegemaakt en dat lees je ook. ‘Vertel me drie dingen’ zal dus waarschijnlijk niet alleen onwijs grappig zijn, maar ook ontroerend. En ik hou van die combinatie.

Reden 3

Kom op, ben jij nou ook niet nieuwsgierig geworden wie ‘Iemand-Niemand’ is? Ik wel in ieder geval. Jessie denkt een van de ‘mean girls’ die haar zo in de val lokken, maar ik denk iemand die een beetje verliefd op Jessie is geworden.

Ben jij al benieuwd geworden naar dit boek? Je kunt ‘m nu al reserveren bij Bol.com, hij komt 31 mei uit.

[bol_product_links block_id=”bol_573058ab828f2_selected-products” products=”9200000052216063″ name=”vertel me” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Drie redenen waarom jij ‘Vertel me drie dingen’ moet gaan lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *