Piep zei de muis – M.J. Arlidge

9200000046134744

In een leegstaand huis wordt een vermoorde man gevonden. Niet veel later wordt zijn hart bij zijn vrouw en kinderen -bezorgd. Inspecteur Helen Grace weet dat hij niet het laatste slachtoffer zal zijn. Maar waarom is een gelukkig getrouwde man midden in de nacht zo ver van huis?

De media hebben het over de omgekeerde Jack de Ripper: een seriemoordenaar die aast op vaders met dubbele agenda’s. Helen ziet de woede die uit de moorden spreekt. Wat ze niet voorziet is hoe labiel de dader is – of wat haar tijdens het werk aan deze zaak allemaal nog te wachten staat.

Mijn mening

Vorige maand las ik ‘Iene miene mutte‘ van M.J. Arlidge en dit boek hield me zo bezig dat ik gewoon wist dat ik bijna gelijk ‘Piep zei de muis’ wilde lezen. Met een boekenbon in mijn zak wist ik dat ik dit boek gelijk wilde aanschaffen en toen het binnenkwam wilde ik er eigenlijk gelijk in beginnen.

‘Piep zei de muis is iets minder sensationeel in vergelijking met ‘Iene miene mutte’, en ook minder spannend. Dat betekent niet dat het niet een gigantisch goed boek is, want dat is het wel. Er is meer karakterontwikkeling, niet alleen van Helen, maar ook van de andere personages én het is meer intrigerend.

Je maakt, net als in ‘Iene miene mutte’ de hele zaak samen met Helen mee, waardoor het persoonlijker wordt. Het is nog steeds spannend, maar niet zo knallend als het vorige boek. Je leeft meer met Helen mee omdat je haar nu beter kent.

M.J. Arlidge heeft in dit deel veel groei doorgemaakt en ik vind ‘Piep zei de muis’ eigenlijk nog beter dan ‘Iene miene mutte’.

Eindoordeel

‘Piep zei de muis’ mag dan wel minder sensationeel zijn als zijn voorganger, het is nog steeds een geweldig spannende thriller. Er is meer karakterontwikkeling en doordat je de personages kent, wordt het verhaal alleen maar beter. Opnieuw heeft M.J. Arlidge een knaller van een thriller neergezet en ik kijk nu al uit naar de volgende.

Specificaties

Piep zei de muis by M.J. Arlidge
Translator: Mariette van Gelder
Series: Helen Grace #2
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 384
ISBN: 9789022575321

[bol_product_links block_id=”bol_572e0ac6bb74b_selected-products” products=”9200000046170381,9200000046134744″ name=”piep zei de muis” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Piep zei de muis – M.J. Arlidge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *