Ik zie je – Matthijs Kleyn

9200000051781138

Fender is een nostalgische jongen, begin dertig, die tegen beter weten in zijn eigen videotheek runt. Als Lisa op zijn pad komt, voelt hij zich voor het eerst sinds de breuk met zijn ex eindelijk weer tot leven komen. Lisa is prachtig maar ook ongrijpbaar; hun liefde puur maar stormachtig. Fender leeft voor films en het zoeken naar bewijs dat Elvis nog steeds leeft. Lisa wil alles uit het leven halen en doet dat met vrienden, muziek en drugs.

Hoe sterk kan liefde zijn als de ander steeds probeert te vluchten? Matthijs Kleyn overdondert de lezer met zijn intense roman over vluchten, vergeten en herinneren.

Mijn mening

Mathhijs Kleyn ken je misschien wel als Jackhals, waar hij voor ‘De wereld draait door’ werkte. Wat ik niet wist, is dat hij in 2011 al zijn eerste (deels autobiografische) roman uitbracht. ‘Ik zie je’ is zijn tweede boek en dit is gisteren uitgekomen. Ik mocht het al eerder lezen van Meulenhoff.

Maar wat vond ik nou van ‘Ik zie je’? Ik weet het niet precies. Op momenten vond ik de liefde tussen Fender en Lisa ontroerend en overweldigend. De liefde van Fender voor complottheorieen zorgde ervoor dat ik eventjes iets op ging zoeken op internet en ik zo drie uur verder weer compleet paranoide uit de diepste gaten van het internet tevoorschijn kwam. Daarom blijft dit boek zo hangen.

Het einde vond ik heftig, maar had ik wel een beetje aan zien komen. Of ik daarom helemaal weg ben van dit boek? Nee, zeker niet. Maar slecht vond ik het ook niet. Ik heb toch momenten gehad waarop ik wilde weten wat er met Lisa en Fender aan de hand was en aan het eind wilde ik hem wel even knuffelen. Een band krijg je dus echt wel met de hoofdpersoon.

Daarom voelt het ook zo gek om hier een goede recensie over te schrijven, want het is een onbestendig gevoel dat ik heb bij ‘Ik zie je’. Matthijs Kleyn is echt geen slechte schrijver, want ik vond zijn schrijfstijl heel eerlijk en soms wat rauw aanvoelen. Hij kan dingen mooi omschrijven, maar het verhaal raakte me toch niet helemaal.

Eindoordeel

‘Ik zie je’ van Matthijs Kleyn is een, wat mij betreft, literaire roman van een toch wel veelbelovende schrijver. Zijn schrijfstijl intrigeert maar het verhaal raakte me niet helemaal.

Specificaties

Ik zie je by Matthijs Kleyn
Published by Meulenhoff
Genres: Roman
Pages: 288
ISBN: 9789029090520

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_57260b186b8b0_selected-products” products=”9200000051781138″ name=”ik zie je” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Ik zie je – Matthijs Kleyn

  1. Ik vond Vita, het debut van Matthijs Kleyn, echt een fantastisch mooi boek. Zeker een aanrader als je deze nog niet gelezen hebt! Ik ben echt super benieuwd naar Ik zie je; hopelijk weet Kleyn me opnieuw te ontroeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *