Gelezen boeken april 2016

Gelezen boeken april 2016

Poeh he, wat ben ik blij dat april voorbij is. Het was een volle maand met veel werken en afspraken. Toch heb ik in de weekenden veel gelezen, ik had echt behoefte om mezelf in boeken te verliezen. Ik heb een paar boeken gehad waar ik moeite mee had, maar over het algemeen las ik fijne boeken deze maand. Ik hou van maanden zoals deze, waar een soort honger naar meer verhalen ontstaat. Vaak komt het omdat de realiteit niet zo fijn is, maar soms zit je zo in een leesflow dat het gewoon echt lekker gaat.

Daarnaast las ik een aantal korte verhalen, dat tikt natuurlijk ook lekker aan in je telling ;)

Mocht je benieuwd zijn naar een uitgebreidere recensie van de boeken hieronder, kun je op de titel klikken (als de recensie al online staat).

 1. Iene Miene Mutte – M.J. Arlidge. Een knaller van een thriller die me echt dagen bezig hield.
 2. Dromen (Hush Hush 3) – Becca Fitzpatrick. Meh, ik was totaal niet gecharmeerd van dit boek. Ik ga deel 4 ook echt niet lezen.
 3. Albert moet naar huis – Homer Hickam. Leuk vermakelijk boek, maar niet hele bijzonder.
 4. Hex – Thomas Olde Heuvelt. Ik heb nog steeds nachtmerries, nou ja, bijna dan. Een van de creepiest verhalen die ik ooit heb gelezen.
 5. The little bookshop on the Seine – Rebecca Raisin. Ik hou van dit soort boeken, ze vrolijken me altijd op.
 6. Ik zie je – Matthijs Kleyn. Ik weet nog steeds niet wat ik ervan moet vinden. Ik ben wel op zoek gegaan naar complottheorieen na het lezen van dit boek ;) De recensie lees je woensdag.
 7. Het gelukkigste meisje ter wereld – Jessica Knol. Een roman met thrillerelement, deed me erg denken aan Gossip Girl.
 8. The little bookshop of happy ever after – Jenny Colgan. I <3 de boeken van Jenny Colgan. Boeken en Schotland, wat wil een mens nog meer?
 9. Maestra – L.S. Hilton. De thriller sensatie van het moment. Of ik dat ook zo vond, dat weet ik niet. Van de week volgt de recensie en een winactie!
 10. Kil – Mel Wallis de Vries. Een kort verhaal, maar wel echt een knaller. Goede kennismaking met Mel Wallis de Vries!
 11. Gestolen – Charles den Tex. Charles den Tex weet me weer te boeien, wat een goede schrijver is het toch! Dit is een literaire parel, hiervan lees je, samen met ‘Parels van Rome’ de recensie snel op mijn blog.
 12. Parels van Rome – Rosita Steenbeek. Een heerlijk reisverhaal, echt in de stijl van Rosita Steenbeek. Ik wil nuuuuuu naar Rome toe!
 13. Piep zei de muis – M.J. Arlidge. Het vervolg op ‘Iene miene mutte’, hier zat duidelijk wat meer diepgang in. De recensie volgt snel.
 14. Kindred spirits – Rainbow Rowell. Een kort verhaal, maar echt onwijs leuk. Alvast een aanrader als je van Rainbow Rowell houdt.
 15. De Kring – Frans Le Fevre. Wat afstandelijk en formeel taalgebruik, maar op zich een prima verhaal. De volledige recensie hiervan volgt nog.
 16. Koud hart – Tess Gerritsen. Een niet echt ‘Rizzoli & Isles’ thriller van Tess Gerritsen, deze was echt flink gruwelijk. Daar moet je van houden, maar ik vond ‘m top en zeker de €2 waard die ik er bij de kringloopwinkel voor betaalde! De recensie komt snel online.
 17. Het Lucifer Dilemma – Tim Lommerse. Een boek waarvan ik niet weet wat ik ervan moet denken, maar dat wel echt lekker doorlas. Je leest snel mijn volledige mening.

Ik heb dus uiteindelijk best veel gelezen deze maand en de teller staat nu ook op 61 boeken dit jaar. Voor mijn doel van 150 boeken loop ik volgens Goodreads 12 boeken voor. Het ziet er dus naar uit dat ik misschien de 200 boeken dit jaar wel ga halen!

Mei is qua werk iets rustiger (hoewel ik dat nooit echt van tevoren weet) en hopelijk heb ik dus nog meer tijd om te lezen. Ik zit in een heerlijke leesflow en hoop dat ook zo te houden. Mijn doel voor mei is om mijn TBR flink te verkleinen, maar ja, daar ben ik al maanden mee bezig.

Wat heb jij gelezen deze maand?

2 thoughts on “Gelezen boeken april 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *