The Little Shop of Happy-Ever-After – Jenny Colgan

9200000049653359

Given a back-room computer job when the beloved Birmingham library she works in turns into a downsized retail complex, Nina misses her old role terribly – dealing with people, greeting her regulars, making sure everyone gets the right books for their needs. Then a new business nobody else wants catches her eye: owning a tiny little bookshop bus up in the Scottish highlands. No computers. Shortages. Out all hours in the freezing cold; driving with a tiny stock of books…not to mention how the little community is going to take to her, particularly when she stalls the bus on a level crossing…

Mijn mening

Ik verklaarde het al eerder: Engeltalige (en dan het liefst Britse) chicklits zijn mijn favoriet. Boeken van Jenny Colgan koop ik zonder zelfs maar de achterflap te lezen, ik hou echt van haar boeken. Ik ben gek op thrillers, maar af en toe kan ik ook zo genieten van chicklits. Met name van chicklits die gaan over het roer compleet omgooien, je droom achterna gaan en mijn favo: boeken.

Jenny Colgan tikt dat allemaal in ‘The little shop of happy ever after’ aan. Het feit dat dit boek zich grotendeels in Schotland afspeelde, vond ik eigenlijk nog leuker. Ik zag mezelf al helemaal zitten in the middle of nowhere met een hele grote stapel boeken bij me. Dat is namelijk het fijnste aan de boeken van Jenny Colgan, ze kan zo goed omgevingen omschrijven dat je je binnen de korste keren daar waant. I love it.

In ‘The little shop of happy ever after’ gaat het misschien niet zozeer om een droom, maar wel voor het kiezen waar jij gelukkig van wordt, ongeacht wat je omgeving ervan zegt. Nare situaties als het verliezen van je baan, kunnen ervoor zorgen dat je je dromen ineens waar kan maken. Natuurlijk eindigt dit boek ook met een happy ever after, anders zou het Jenny Colgan niet zijn. Maar er is genoeg te zwijmelen, er komen genoeg mannen in kilt in dit boek voor…

Eindoordeel

Oh wat ik heb ik weer genoten van de schrijfstijl van Jenny Colgan. ‘The litte shop of happy ever after’ voel weer als thuiskomen, of misschien zelf beter: wegdromen. Een heerlijke chicklit met net iets meer diepgang. Go follow your dreams!

Specificaties

The little shop of happy ever after by Jenny Colgan
Published by Little Brown Books
Genres: Chicklit
Pages: 384
ISBN: 9780751553932

[bol_product_links block_id=”bol_571cd69111285_selected-products” products=”9200000048729674,9200000049653359″ name=”the little shop of happy ever after” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *