Blogtour: Het gelukkigste meisje ter wereld – Jessica Knol

IMG_20160416_091129

Na haar traumatiserende tienerjaren op de prestigieuze Bradley School bouwt Ani FaNelli zorgvuldig een nieuwe identiteit op. Met haar glamoureuze baan, goedgevulde kleerkast en succesvolle verloofde lacht het leven haar toe. Maar Ani heeft een geheim. Duistere kwelgeesten uit het verleden bedreigen haar wanhopig gecreëerde illusie van perfectie. In een razend tempo en vol onverwachte wendingen beschrijft ‘Het gelukkigste meisje ter wereld’ de ondraaglijke druk waarmee veel succesvolle vrouwen moeten zien om te gaan. Achter de scherpe randjes en moordende ambitie van de heldin gaat een schokkende waarheid schuil, maar ook een hart dat groter is dan het op het eerste gezicht lijkt. Moet Ani de stilte doorbreken om zich van haar trauma’s te bevrijden? Ook als dat betekent dat ze daarmee alles waarvoor ze geknokt heeft op het spel zet?

Mijn mening

Vandaag doe ik mee met de blogtour voor ‘Het gelukkigste meisje ter wereld‘, ik mocht dit boek al voordat het uit was lezen en vandaag volgt dan ook mijn recensie.

‘Het gelukkigste meisje ter wereld’ van Jessica Knol wordt vergeleken met ‘Gone girl’ en ‘Het meisje in de trein’. Die eerste heb ik nog niet gelezen, de tweede vond ik niet heel super. Toch was ik erg benieuwd naar dit boek. Toen ik begon met lezen, herkende ik de manier van schrijven een beetje. Halverwege snapte ik waar het boek me aan doet denken: Gossip girl! En ik <3 Gossip Girl!

Laten we wel één ding vooropstellen: het is geen thriller. Ja, je nieuwsgierigheid wordt gewekt, er is iets heftigs gebeurd, je gaat heel snel door het boek heen, maar een thriller? Nee, wat mij betreft is dit meer een roman met een thrillerelement erin.

Ondanks dat ik het geen thriller vind, heb ik wel onwijs genoten van ‘Het gelukkigste meisje ter wereld’. Ik vond de schrijfstijl van Jessica Knol erg prettig en het verhaal erg heftig, maar ook intrigerend. Ik las het boek dan ook in twee dagen uit en vond het ook jammer dat het uit was. Ik wil meer van Jessica Knol!

Eindoordeel

Hou je van Gossip girl, dan zal de schrijfstijl van Jessica Knol je zeker bevallen. ‘Het gelukkigstje meisje ter wereld’ is een intrigerende thriller waar je doorheen vliegt. Jessica Knol heeft een prettige, snelle schrijfstijl en de ontknoping is behoorlijk heftig. Genieten dus!

Specificaties

Het gelukkigste meisje ter wereld by Jessica Knoll
Translator: Erica Feberwee
Published by Manteau
Genres: Literaire thriller
Pages: 320
ISBN: 9789022332481

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_571bc9f158705_selected-products” products=”9200000051960182,9200000053002377″ name=”het gelukkigste meisje” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Blogtour: Het gelukkigste meisje ter wereld – Jessica Knol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *