Lezing: Mieke Kosters in Bibliotheek Rotterdam

Mieke Kosters bibliotheek Rotterdam

Afgelopen woensdag was ik in het Bibliotheek theater van de Bibliotheek Rotterdam. Hier gaf Mieke Kosters, die je wellicht kent van het boek ‘Van XL tot S‘, een lezing over haar eerste boek ‘Het geheim van slanke mensen’.

Mieke Kosters gaf een lezing van twee uur, dus ik ga natuurlijk niet alles vertellen, maar ik denk dat het grootste deel van haar lezing ook wel in de boeken staat. Haar doel van deze lezing? Mensen aan het denken zetten en zorgen dat je een stapje verder komt richting je eigen doel.

Mieke heeft zelf heel veel gelijnd en haar gewicht schommelde, net als iedereen die aan de lijn is. Op een gegeven moment besloot ze om eens te kijken naar haar slanke vriendinnen, want ze geloofde niet dat slanke mensen geluk hadden. Haar eerste boek, ‘Het geheim van slanke mensen’ heeft ze eerst in eigen beheer uitgegeven, omdat ze het geheim wilde delen. Het boek ‘Van XL Naar S’ is niet zozeer een kookboek, maar meer een soort inspiratieboek, want Mieke kan eigenlijk niet zo goed koken.

Mieke gelooft in het heft in eigen hand nemen, de regie van je eigen leven pakken en zelf je keuzes maken. Dit geldt niet alleen voor eten, maar eigenlijk voor alle aspecten in haar leven. Daardoor wordt het gezonder eten en gezondere keuzes maken meer een waarde in plaats van een doel, dan houdt je het ook makkelijker vol. Waarden blijven namelijk altijd en waarden geven je richting in het leven.

Het geheim van slanke mensen is daarom ook geen dieet, maar een mindset. Slanke mensen eten wat ze willen, maar ze maken zelf de keuzes en willen dan ook niet teveel eten. Minder eten en de regie pakken is een vaardigheid die iedereen zou moeten leren.

De tip om gezonder te leven? Houdt een eetdagboek bij. Waarom? Als je teveel geld uitgeeft, dan wordt je ook aangeraden om eens naar je uitgaves te kijken. Je wordt geconfronteerd met wat je eet, maar je kunt ook snel aanpassingen doen. Zorg dan voor een basismenu, iets waar je op een normale dag op terug kan vallen, en eet alleen maar eten wat een 8 of hoger krijgt. Vind je het niet lekker of heb je genoeg, dan stop je met eten.

Het moeilijkste is natuurlijk die eerste stap. Mensen die aan de lijn zijn, denken vaak in problemen (dippen). Helpen je negatieve gedachten je richting je waarden en doelen? Ga dan denken in mogelijkheden (dimmen). Voor je die zak chips of reep chocolade opeet, haal dan eens drie keer diep adem. Je hebt daarna echt minder zin om te snoepen!

Mieke geeft je met haar lezing veel handige tips, krachtige handvaten waar je echt wat mee kunt, hoewel het soms wat Amerikaans aanvoelt. Ik kreeg af en toe het ‘Yes man!’-gevoel bij de lezing. Maar ik vind de recepten in haar ‘kookboek’ erg lekker en ik ben er zeker wel van overtuigd dat je je levensstijl moet veranderen in plaats van te gaan dieten.

Het was een inspirerende lezing en ik ga zeker eens kijken naar mijn eetdagboek. Bedankt Bibliotheek Rotterdam voor de uitnodiging!

[bol_product_links block_id=”bol_571bbef23d6b0_selected-products” products=”9200000052067865,9200000009905742,9200000036152678,9200000015493931″ name=”mieke kosters” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *