The little bookshop on the Seine – Rebecca Raisin

9200000037378202

Bookshop owner Sarah Smith has been offered the opportunity to exchange bookshops with her new Parisian friend for 6 months! And saying yes is a no-brainer – after all, what kind of a romantic would turn down a trip to Paris? Even if it does mean leaving the irresistible Ridge Warner behind, Sarah’s sure she’s in for the holiday of a lifetime – complete with all the books she can read!

Imagining days surrounded by novels, munching on croissants, sipping café au laits and people-watching on the Champs-Élysées Sarah boards the plane. But will her dream of a Parisian Happily-Ever-After come true? Or will Sarah realise that a fairytale romance in the city of love isn’t quite as rosy in reality…

Mijn mening

Ik ben echt gek op Engeltalige chicklits en als ze dan nog over iemand gaan die eigenaar is van een boekwinkeltje, dan ben ik al bij voorbaat fan. De chicklits zijn vaak heerlijk om te lezen als je in een leesdip zit en ik zit gegarandeerd met tranen in mijn ogen bij het einde van het boek.

‘The little bookshop on the Seine’ was er ook zo een en ondanks dat ik eerst dacht dat Sarah oorspronkelijk in Groot-Brittannie woonde, en ze later in de VS bleek te wonen, heb ik weer echt genoten van het boek. Ik ben zelf niet zo’n onwijze fan van Parijs (jaa, ik weet het, wat een verrassing….), dus boeken die zich daar afspelen moeten wat meer moeite doen me voor zich te winnen, maar Rebecca Raisin neemt je mee naar het romantische Parijs, het Parijs waar zelfs ik zou willen wonen. Je ruikt de geur van stokbroden, je loopt samen met Sarah in de regen door de steegjes in Parijs, je waant je in de antiekwinkels, maar bovenal werk je samen met haar in de boekwinkel. Een boekwinkel in Parijs!

Je hoeft geen hoogstaande literatuur te verwachten, maar dat wil ik ook niet altijd. Een heerlijke chicklit waar soms nog eens een verrassende wending in zit vind ik echt heerlijk op z’n tijd en daar geniet ik soms nog meer van dan van een ijzersterke thriller.

‘The little bookshop on the Seine’ is echt een heerlijke chicklit waar je een goede zondagmiddag mee door kan brengen. Kruip met een kop thee, een flinke reep chocola en een deken op je bank en je vermaakt je zeker weten.

Eindoordeel

Laat je meeslepen door de straten van Parijs in ‘The little bookshop on the Seine’, ruik de tweedehandsboeken en wordt een beetje verliefd op Parijs. Dat is toch alles wat je wilt?

Specificaties

The little bookshop on the Seine by Rebecca Raisin
Series: The Little Paris Collection #1
Published by Carina
Genres: Chicklit
Pages: 384
ISBN: 9781474030786

[bol_product_links block_id=”bol_5713e2496c6f9_selected-products” products=”9200000037378202″ name=”bookshop on the seine” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *