Hex – Thomas Olde Heuvelt

9200000051688787

Whoever is born here, is doomed to stay ’til death. Whoever settles, never leaves.

Welcome to Black Spring, the seemingly picturesque Hudson Valley town haunted by the Black Rock Witch, a 17th century woman whose eyes and mouth are sewn shut. Muzzled, she walks the streets and enters your homes at will. She stands next to your bed for nights on end. Everybody knows that her eyes may never be opened.

The elders of Black Spring have virtually quarantined the town by using high-tech surveillance to prevent their curse from spreading. Frustrated with being kept in lockdown, the town’s teenagers decide to break their strict regulations and go viral with the haunting, but in so doing send the town spiraling into the dark, medieval practices of the past.

Mijn mening

Je denkt misschien: ‘Huh, Thomas Olde Heuvelt klinkt als een Nederlandse naam, waarom is de samenvatting van dit boek in het Engels?!’ Nou, dat kan ik je uitleggen. Hex is een Nederlands boek, dit is al in 2013 uitgekomen, maar wel met een ander einde. Nu is er een Engelse vertaler, want het gaat zo goed met dit boek, dat het vertaald is in het Engels en de rechten van dit boek zijn gekocht door Warner Bros, die er een serie van gaan maken. Ik kocht deze versie van het boek bij Thomas Olde Heuvelt zelf op Dutch Comic Con en ik hou ervan om boeken in het Engels te lezen. De keuze was dan ook makkelijk gemaakt en ik kocht het boek in het Engels.

Goed, dan het verhaal. Ik hou van horror films en de manier waarop ik me voel als ik ze kijk. Ik hou van schrikreacties, maar schijt daarna wel zeven kleuren als ik naar bed moet in het donker. Horror boeken, nope, ik kan eerlijk zeggen dat ik ze nog nooit gelezen heb. Ik lees ze niet omdat ik lees voordat ik ga slapen. Ik hou er niet van om horror te lezen voordat ik ga slapen. Ik wist dan ook dat ik dit boek overdag moest gaan lezen. Godzijdank was het een hele zonnige zondag toen ik in dit boek begon en ik weet dat ik dit boek uit moet lezen voordat ik naar bed ga.

Thomas Olde Heuvelt is een kanjer in schrijven van creepy horror. Het kippenvel liep over mijn armen tijdens het lezen en ik kon af en toe gewoon niet meer verder lezen omdat ik het zoo damn creepy vond. Maar aan de andere kant wilde ik alleen maar verder lezen. Iemand die dat met mij kan doen, vind ik een held. ‘Hex’ is geniaal in elkaar gezet en sommige dingen vond ik psychologisch interessant, waar ik het psychologische element eigenlijk nog enger vond dan de Black Rock Witch. Maar oh damn, die heks, echt als ik er weer aan denk krijg ik weer rillingen. Ik heb een te levendige fantasie voor horror denk ik.

Eindoordeel

Als horror fan moet je ‘Hex’ gewoon lezen. Doe je dat niet in het Engels, doe het dan in het Nederlands. Een echt creepy verhaal met af en toe wat nog engere psychologische elementen. Lees het vooral (niet) voor je gaat slapen, straks komt de Black Rock Witch nog bij je langs. Slaap lekker!

Specificaties

Hex by Thomas Olde Heuvelt
Translator: Nancy Forest-Flier
Published by Hodder & Stoughton General Division
Genres: horror
Pages: 384
ISBN: 9781444793215

[bol_product_links block_id=”bol_5713a82c50d4d_selected-products” products=”9200000009984579,9200000051688787,9200000012512348″ name=”hex” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”3″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

One thought on “Hex – Thomas Olde Heuvelt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *