Dromen (Hush Hush #3) – Becca Fitzpatrick

9200000006547046

Nora wordt wakker op een kerkhof, hoe ze daar terecht is gekomen weet ze niet. Eenmaal thuisgekomen hoort ze dat ze al weken wordt vermist. Ze kan zich niets van de afgelopen vijf maanden herinneren. Nora probeert haar leven weer op de rails te krijgen: ze gaat naar school, hangt rond met haar beste vriendin, en ze probeert uit alle macht de enge nieuwe vriend van haar moeder te ontwijken. En dan zijn er ook nog de visioenen van engelenvleugels en griezelige wezens. Alsof dit allemaal al niet verwarrend genoeg is, ontmoet Nora een zeer aantrekkelijke jongen, met wie ze zich meteen nauw verbonden voelt…

Mijn mening

‘Dromen’ is de vorige uitgave van ‘Stilte’ in de Hush Hush saga. Ik las de eerste twee delen in de nieuwe uitgave en ‘Dromen’ kocht ik in de oude uitgave bij het Boekenfestijn, maar na navraag bij de uitgeverij, kwam ik erachter dat behalve de vormgeving niets veranderd is. Geen probleem om zo een oude uitgave tussendoor te lezen dus.

Ik begon in ‘Dromen’ omdat ik moe was en even een luchtig boek tussendoor wilde. Ik had mijn leeszin een beetje verloren en dacht dat het met een makkelijk boek wel terug zou komen. Daar had ik wel helemaal gelijk in, maar dit boek, nee dat was niks voor mij. Ik had het al wel een beetje na Crescendo, het tweede deel in de serie, maar in dit deel ergerde ik me nog meer aan Patch en Nora. Vooral Nora is iemand die beslissingen maakt die nergens op slaan en ze is als karakter echt helemaal niet gegroeid in de serie. Ze rent eigenlijk alleen maar achter Patch aan en luistert naar niemand.

Ik heb het idee dat deze serie makkelijk uit twee boeken had kunnen bestaan, want diepgang is er na drie boeken niet en het verhaal lijkt ook alleen maar uitgemolken te zijn. Ik heb het boek wel uitgelezen, maar weet zeker dat ik het laatste deel in de serie niet meer zal lezen. Ik heb totaal geen behoefte om te weten hoe het met Patch en Nora afloopt en dat vind ik eigenlijk best jammer. Ik had me echt verheugd op weer een goede serie, maar de ‘Hush hush saga’ is dat niet voor mij geworden.

Eindoordeel

‘Dromen’ is het derde deel in de ‘Hush Hush saga’ van Becca Fitzpatrick, waarbij Nora en Patch weer wel of niet bij elkaar zijn. Er zit geen karakterontwikkeling in en het verhaal voelt uitgemolken. Jammer, want ik had er goede verwachtingen over.

Specificaties

Dromen by Becca Fitzpatrick
Translator: Elsbeth Witt
Series: Hush Hush #3
Published by Moon
Genres: Young Adult
Pages: 376
ISBN: 9789044337105

[bol_product_links block_id=”bol_570f44edbc6bf_selected-products” products=”9200000006547046,9200000020686977,9200000046267541,9200000046986749″ name=”dromen becca fitzpatrick” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *