Iene miene mutte – M.J. Arlidge

IMG_20160403_105540

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden. Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden…

Mijn mening

Over ‘Iene miene mutte’ van M.J. Arlidge had ik al veel gehoord en toen ik zag dat dit boek voor maar €7,50 te koop was, kon ik het niet laten liggen. Ik kocht het tijdens de boekenweek en wilde er eigenlijk gelijk in beginnen.

De achterflap is serieus veelbelovend en man oh man, wat is het een knaller. Als ik een boek goed vind, wil ik het het liefste in één ruk uitlezen. Helaas begon ik hier in voordat ik naar mijn tante ging en had ik niet heel veel tijd om te lezen. Het was wel heel gezellig bij mijn tante, maar lezen deed ik vooral tijdens de rit er naartoe en voordat ik ging slapen. Maar tussendoor kon ik het boek niet loslaten. Ik dacht erover na, praatte erover, kortom, het hield me bezig.

Denk je in de eerste helft dat je weet hoe het allemaal in elkaar zit, de tweede helft van het boek wordt het alleen maar beter. De personages komen al gauw goed tot hun recht, je leert ze kennen, de zaak ontwikkelt zich en er komen een paar feiten naar boven die bizar zijn. Die combinatie zorgt ervoor dat ik zo erg baalde dat het uit was. Ik wil meer. Gelukkig is het volgende boek van M.J. Arlidge al uit en die staat dan ook hoog op mijn verlanglijstje.

Eindoordeel

‘Iene miene mutte’ is zo’n thriller die je vanaf het begin vastgrijpt en je niet meer loslaat, zelfs als je het al uit hebt. M.J. Arlidge heeft een knaller van een thriller neergezet en ik kijk dan al uit naar ‘Piep zei de muis’.

Specificaties

Iene miene mutte by M.J. Arlidge
Translator: Herman van der Ploeg
Series: Helen Grace #1
Published by Boekerij
Genres: Thriller
Pages: 384
ISBN: 9789022576229

[bol_product_links block_id=”bol_570952013dd7c_selected-products” products=”9200000030208927,9200000047159164″ name=”iene miene mutte” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

2 thoughts on “Iene miene mutte – M.J. Arlidge

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *