Moderne romantiek – Aziz Ansari

IMG_20160330_112834

Als je op zoek bent naar liefde, dan is het aanbod geen probleem: we hebben 24 uur per dag een bar in onze broekzak zitten. We beschikken over meer romantische opties dan ooit eerder in de menselijke geschiedenis. Waarom zijn zo veel mensen dan toch gefrustreerd?

Een paar decennia geleden zocht je gewoon een fatsoenlijk iemand die bij je in de buurt woonde en als je zeker wist dat de ander geen seriemoordenaar was, trouwde je en kreeg je snel je eerste kind en dit allemaal rond je vierentwintigste. Vandaag de dag trouwen mensen later dan ooit en besteden ze jaren van hun leven aan een zoektocht naar de perfecte partner.

Aziz Ansari, comedian en acteur, heeft met hulp van socioloog Eric Klinenberg uitgebreid onderzoek gedaan naar de liefde. Ze ontwierpen een enorm onderzoeksproject, met honderden interviews en focusgroepen van Tokio tot Parijs, en riepen de hulp in van ’s werelds bekendste sociale wetenschappers. Het resultaat is een even eye-opening als hilarisch boek over de liefde.

Mijn mening

Ik ben zo’n fan van Parks en Recreation en daar zit o.a. Azis Ansari in, die daarin echt heel grappig is. Hij doet veel aan standup comedy en ik was dan ook benieuwd of zijn humor in ‘Moderne romantiek’ door zou schijnen. Een wetenschappelijk onderzoek naar romantiek zag ik namelijk niet zo zitten.

Serieus, ik heb af en toe flink hardop zitten lachen tijdens het lezen van dit boek. Aziz Ansari kan echt heel leuk schrijven, waardoor het onderzoek naar de liefde helemaal niet droog aanvoelt. Het leest heel makkelijk weg en is ook nog eens heel interessant.

Vroeger werd je voorgesteld aan iemand die jouw familie kende en daar trouwde je dan mee, nu swipen we naar rechts en links op Tinder om onze ware liefde te vinden. De wereld verandert en daarom natuurlijk ook de manier waarop we met romantiek omgaat. Aziz Ansari heeft daar heel grondig onderzoek naar gedaan en komt aan het einde van het boek ook tot een gedegen conclusie. Wat die is, dat moet je zelf maar gaan lezen.

Ik vond ‘Moderne romantiek’ echt een vermakelijk boek, waarna ik toch wel een beetje blij ben dat ik niet in de tijd van Tinder en online daten hoef te daten. Het lijkt me verschrikkelijk, haha! Maar goed, ‘Moderne romantiek’ is heel leuk om te lezen, helemaal omdat er naar verschillende culturen en tijden is gekeken.

Eindoordeel

Als je Aziz Ansari kent van zijn standup acts of van Parks & Recreation, dan is dit boek ook iets voor jou. Combineer zijn humor met onderzoek over liefde en je hebt ‘Moderne romantiek’. Een aanrader als je meer wilt weten over de ontwikkeling van romantiek.

Specificaties

Moderne romantiek by Aziz Ansari
Translator: Theo van der Ster
Published by Boekerij
Genres: Psychologie
Pages: 288
ISBN: 9789022576281

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_57094514c38ea_selected-products” products=”9200000051789815,9200000051781225″ name=”moderne romantiek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *