Het Joshuaprofiel – Sebastian Fitzek

9200000052529183

De als schrijver mislukte Max is een brave en plichtsgetrouwe burger – anders dan zijn broer, die in een gesloten psychiatrische inrichting zit. Maar Max heeft nooit iets illegaals gedaan in zijn leven. Tot nu toe. Binnen een paar dagen zal hij een van de meest verschrikkelijke en weerzinwekkende misdaden plegen waar mensen toe in staat zijn, hij weet het alleen zelf nog niet. Er zijn echter mensen die er wel van afweten en die willen hem vermoorden voordat het te laat is.

Mijn mening

Vorig jaar las ik ‘Passagier 23‘ als kennismaking met Sebastian Fitzek en daar was ik behoorlijk door omver geblazen. Zijn nieuwe boek ‘Het Joshuaprofiel’ heeft weer een behoorlijk heftig onderwerp en eigenlijk vanaf het eerste hoofdstuk zit je met open mond te lezen. Ik begon met lezen op eerste Paasdag en baalde tweede Paasdag eigenijk een beetje dat ik weer weg moet.

De eerste paar hoofdstukken zijn een grote mindfuck en dat blijft wel een beetje zo gedurende het hele boek. Sebastian Fitzek weet je weer met zijn gruwels in zijn greep te houden en hij laat je niet meer los tot je het boek uit hebt.

‘Het Joshuaprofiel’ is gruwelijk, heftig en ook iets dat zo zou kunnen gebeuren. Op sommige momenten deed het me een beetje denken aan de tv-serie ‘Person of Interest’, maar dan iets heftiger. Als het een serie was geweest, had je op het puntje van je stoel gezeten en dat het gehele boek lang.

Sebastian Fitzek had er vorig jaar al een fan bij, maar nu helemaal, want ik vind de combinatie van heftige onderwerpen en de gruwelijk gedetailleerde manier van schrijven echt geniaal. Je moet er wel van houden, want het kan soms best heftig zijn, maar ja, ik hou ook van horrorfilms en daar is ook niet iedereen fan van.

Eindoordeel

Jup, Sebastian Fitzek doet het weer. Met ‘Het Joshuaprofiel’ zet hij opnieuw een ijzersterke en gruwelijke thriller neer waarbij je op het puntje van je stoel zit.

Specificaties

Het Joshuaprofiel by Sebastian Fitzek
Translator: Lucienne Pruijs
Published by The House of Books
Genres: Thriller
Pages: 384
ISBN: 9789044349870

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_570158d5bdf83_selected-products” products=”9200000052529183,9200000053738683″ name=”het joshuaprofiel” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *