The Real Meal Revolutie – mijn ervaringen

IMG_20160305_192539

Via Atlas Contact kreeg ik in maart de uitdaging om mee te doen met de Real Meal Challenge, naar aanleiding van het boek ‘The Real Meal Revolutie’ van Tim Noakes, Sally-Ann Creed en Jonno Proudfoot. Deze revolutie (en challenge) is gebaseerd op wat je misschien kent als het Paleo-dieet. Je eet geen koolhydraten en geen suikers en baseert je eten op goede vetten, vlees en groentes. Ik deel vandaag mijn ervaringen!Ik heb vooral meegedaan aan de Real Meal Challenge omdat ik gezonder wil eten. Tegelijkertijd met de start van de challenge, ben ik ook meer gaan sporten. Van twee keer in de week naar de sportschool, ging ik ook nog een keer per week hardlopen. Dit wilde ik eerst twee keer per week doen, maar dit was toch te pittig voor mij.

Daar kwam eigenlijk mijn eerste valkuil. Doordat ik meer sportte, merkte ik dat mijn verbranding omhoog ging. Ik kreeg meer honger en hoeveel ik ook at tussen de middag, na een uur of anderhalf, had ik alweer zo’n honger, dat ik het idee had dat ik de hele dag aan het eten was.

Mijn tweede valkuil is dat ik weinig groente lust. Dan is je variatie ook beperkt. Om nou elke middag sla te eten en heel veel eieren, daar had ik ook weinig zin in. Ik hield het dan ook niet goed vol.

Real meal maaltijden

Maar geheel negatief ben ik zeker niet. De Real Meal Challenge heeft me geleerd anders te eten. Ik ben een stuk minder suiker gaan eten (behalve dan met de paasdagen!), ik heb bijvoorbeeld broccoli uitgeprobeerd, ik varieerde wat meer tussen de middag met eten en daarbij zijn de recepten in ‘De real meal revolutie’ een inspiratie geweest. Ik heb verschillende recepten uitgeprobeerd en soms er zelf koolhydraten aan toegevoegd.

Ik ben gek op chips, maar dat is natuurlijk niet heel gezond. De groentenchips lustte ik eerst niet maar nu ben ik er gek op. Daarnaast won ik een spirelli en daardoor kan ik wat makkelijker groentes aan mijn maaltijden toevoegen.

Eindoordeel

De ‘Real meal revolutie’ is voor mij geen levensstijl, maar een inspiratie. Ik heb heerlijke nieuwe recepten ontdekt en ben gezonder gaan eten en leven. Misschien niet zoals het bedoeld is in het boek, maar voor mij een goede manier om dit vol te houden en dat is volgens mij het belangrijkste.

Specificaties

De real meal revolutie Translator: Henny Corver, Pon Ruiter
Published by Atlas Contact
Genres: Kookboek
Pages: 304
ISBN: 9789045031118

Dit boek ontving ik in ruil voor een recensie. Meer weten over mijn disclaimer? Klik dan hier.

[bol_product_links block_id=”bol_56fcfdea196c2_selected-products” products=”9200000051759370,9200000036177712″ name=”real meal revolutie” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *