Dutch Comic Con 2016

IMG_4699_Fotor

Afgelopen weekend was er een supertof festival, of nou ja, Con, namelijk Dutch Comic Con. Ik wil al jaren zo graag een keer naar Comic Con in San Diego en toen ik zag dat er in Nederland ook iets vergelijkbaars was, wilde ik er graag naartoe. Ik gaf een kaartje aan mijn dude voor zijn verjaardag (geheel in eigen belang natuurlijk!) en afgelopen zaterdag was het zover!

We kwamen rond elf uur aan en wandelden op ons gemakje naar de Jaarbeurs, waar we gelijk aan konden sluiten in de rij, buiten. Binnen kwamen we erachter dat we aan de andere kant van de Jaarbeurs moesten zijn en dat de rij dus nog de hele Jaarbeurs door liep. Ruim drie kwartier later waren we binnen!

Als eerste gingen we naar het gedeelte waar een aantal tekenaars en acteurs zaten om handtekeningen uit te delen. Mijn dude had een comic van The Walking Dead meegenomen om te laten signeren door Tony Moore. Zijn vrouw was vooral heel vriendelijk. Natuurlijk staat hij op de foto met hem, maar ja, vanwege privacy moet ik die geheim houden ;)

IMG_4698_Fotor

Daarna liepen we naar het panel, waar Seth Gilliam (The Walking Dead) kwam. Helaas was het druk (nou ja, dat was overal zo) en in een hele grote ruimte en konden we de vragen aan Seth bijna niet verstaan. We hebben er maar eventjes gestaan en zijn toen weer verder gegaan.

IMG_4702_Fotor

We zijn langs de kraampjes gaan lopen, waar vooral heel veel funko poppetjes, tshirts en comics te koop waren. We liepen onder andere langs deze kraam, waar ze dus make up doen en maskers maken. Hieronder zie je een man die gedurende de dag helemaal getransformeerd werd. Leuk om een vrij begin te zien en dan later ook de hele verandering.

Creeper

Wat een werk gaat daarin zitten zeg! Ik kan me zo voorstellen dat voor films zoals Lord of the Rings hier echt uren werk in zit voor een scene of twee. Bizar gewoon en wat een talent heb je dan!

Ninja Turtles

Dit vond ik echt onwijs tof, de vier Teenage Mutant Ninja Turtles, die waren echt anderhalf keer mijn lengte. Jammer dat je niet heel dichtbij kon komen, maar wel gaaf om te zien.

Cars

De auto’s uit Batman en Transformers waren zeker indrukwekkend. Er waren natuurlijk ook andere auto’s (zoals de auto uit The Dukes of Hazzard en die van Ghost Busters), maar daar was het echt megadruk en daardoor kon ik ze helaas niet op de foto zetten.

IMG_4718_Fotor

Er was een Star Wars tentoonstelling, waarbij verschillende kunstenaars en studenten de Stormtroopers maskers hadden bewerkt, heel tof. Deze Stormtrooper moest ik natuurlijk op de foto zetten.

Zelfgemaakt

De mensen bij deze stand hadden alles zelf nagemaakt, dit zag er zo onwijs tof uit en wat een toewijding hebben zij zeg!

gekocht

Natuurlijk kon ik Dutch Comic Con niet verlaten zonder iets te kopen! De Weeping Angels ketting kocht ik bij Film Jewels, ik vind ‘m echt zoo onwijs gaaf, vooral dat ie twee verschillende kanten heeft. Het Sherlock Homes notitieboekje kocht ik bij de Etsy shop ‘Preferably Prints‘, die kon ik echt niet laten liggen. Thomas Olde Heuvelt stond met zijn eigen stand op Dutch Comic Con en toen ik de achterflap las, vond ik het wel heel tof klinken. Natuurlijk wilde ik het boek gesigneerd hebben en we hebben nog even met hem staan praten. Ik ben wel heel benieuwd naar het boek.

Zo, nu heb je mijn verslag gelezen, maar ik heb nog niet echt verteld wat ik er nou echt van vond. Uiteindelijk heb ik het erg naar mijn zin gehad, maar ik vond het, zeker toen we net binnen kwamen, vooral overweldigend. Het was zo druk en er was zoveel te zien dat ik even niet meer wist wat ik ermee aan moest. Toen ik daarvan bekomen was, vond ik het zeker een aanrader. Wat ik wel echt jammer vond, is dat de kraampjes vooral vrij dicht op elkaar stond en dat het daar erg druk was. Ook had ik het panel liever in een afgesloten ruimte gezien, dan kun je wat meer aandacht aan het gesprek zelf geven.

Maar wij vinden het in ieder geval voor herhaling vatbaar. In augustus gaan wij heel waarschijnlijk naar Amsterdam Comic Con, ik ben zo benieuwd hoe dat is.

Ben jij naar Dutch Comic Con geweest? Wat vond jij ervan? Zou je, als je niet geweest bent, er volgend jaar naartoe gaan?

2 thoughts on “Dutch Comic Con 2016

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *