Tweede steen links – Darynda Jones

IMG_20160313_102407

De stoere, sexy Charley Davidson is een privédetective met een bijzondere gave: ze kan doden zien. Daarom wordt ze regelmatig ingeschakeld om moorden op te lossen. Als Charley en haar beste vriendin Cookie een vermiste vrouw gaan opsporen, blijkt alles ingewikkelder dan het in eerste instantie leek. Ondertussen wordt haar vriendje Reyes geplaagd door demonen die maar één ding willen: contact met Charley. Lukt het Charley om de vermiste vrouw terug te vinden en haar geliefden te beschermen tegen het Kwaad?

‘Tweede steen links’ van Darynda Jones is het vervolg op ‘Eerste steen rechts‘. Je kunt merken dat het een vervolg is omdat de personages wat meer uitgewerkt zijn, je leert de hoofdpersonen beter kennen en dat vind ik toch altijd wel wat prettiger. Charley heeft een behoorlijk ongewoon verleden en daarvan kom je zeker in dit boek meer te weten, waardoor je meer een band met haar krijgt.

Net als ‘Eerste steen rechts’ is ‘Tweede steen links’ gevuld met grappige en vooral hele sexy scenes, maar Charley komt ook meer te weten over Reyes (die ik niet echt haar vriendje vind overigens..) en wat precies de band tussen hen is. Ik heb vooral erg moeten lachen om de Twilight referentie die in het boek zat, volgens mij is dat ook echt kenmerkend voor deze serie. Een volwassen versie van Twilight, wat ik zelf erg leuk vond.

Wat ik wel echt jammer vind (maar er zal een logische reden voor zijn!) dat de overige delen in deze serie niet in het Nederlands uitgegeven zijn. Wil je verder lezen, wat ik zeker wil gaan doen, moet je overstappen naar het Engels. Ik hoop dat er daar niet veel schokkende veranderingen in zitten, want dat zou wel jammer zijn.

Eindoordeel

‘Tweede steen links’ van Darynda Jones is eigenlijk net iets beter dan het vorige boek. Het is grappig, spannend en sexy en heeft bovennatuurlijke elementen wat het net even wat meer bijzonder maakt.

Specificaties

Tweede steen links by Darynda Jones
Translator: M. Mostert
Series: Charley Davidson #2
Published by Luitingh-Sijthoff
Genres: Fantasy
Pages: 304
ISBN: 9789021806938

[bol_product_links block_id=”bol_56f3debdd80f0_selected-products” products=”9200000009850617,9200000011471758″ name=”tweede steen links” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *