Mi band pulse

IMG_4666_Fotor

Alweer bijna anderhalf jaar geleden schreef ik een review over de Jawbune UP24, waar ik op dat moment helemaal gek op was. Helaas is ie twee keer stuk gegaan, waarvan een keer buiten de garantie. Ik wilde nog steeds mijn beweging monitoren en ging op zoek naar een (goedkoper alternatief). Zo kwam ik bij de Mi band terecht, die een fractie van de prijs van de UP24 is.

IMG_4672_Fotor

Net als de UP24 kun je met de Mi Band je stappen bijhouden en je slaap monitoren. Het bandje zit nog lekkerder dan de UP24 en de Mi Band kun je zelfs omhouden tijdens het douchen (dat doe ik niet hoor!). Laatst kwam het nieuwe bandje uit, de Mi band Pulse (of 1s), waarbij je ook je hartslag kunt monitoren. Hierbij maakt het bandje gebruik van dezelfde technologie als de Apple Watch. Voor €20 wilde ik dat natuurlijk graag uitproberen.

Vorige week kreeg ik het bandje binnen en ik heb eigenlijk de eerste twee dagen constant mijn hartslag bijgehouden. Dit moet je wel handmatig doen, maar toen ik dit op de sportschool deed gaf ie wel ongeveer dezelfde hartslag aan als de hartslagmeter van de loopband.

mi band monitoren

Je kunt in de app instellen hoeveel stappen je wilt lopen. Bij mij staat de band op 5000 stappen. Als ik bijvoorbeeld ga hardlopen heb ik dat doel vrij snel behaald, maar op sommige dagen als ik thuis ben en niet veel doe, kom ik niet verder dan de 2000 stappen. Niet erg, maar je wordt wel gemotiveerd om meer stappen te doen.

Je slaap kun je niet instellen, maar wel monitoren. Ik kan echt zien wanneer ik slecht geslapen ben en veel wakker ben geweest. Dutjes houdt ie niet bij, maar je kunt wel instellen dat de Mi Band gaat trillen als je in je lichte slaap bent en wakker moet worden. Ik heb mijn Mi Band ingesteld dat ie een half uur voor m’n wekker gaat trillen, zo word ik op mijn gemak wakker.

Verder kun je instellen dat je bandje gaat trillen als je telefoon overgaat. Handig als je telefoon in je tas zit en je ‘m niet altijd hoort, minder handig als je in een vergadering zit en je bandje gaat ineens trillen. Ik heb ook ingesteld dat als mijn bandje dichtbij mijn telefoon is, ik geen toegangscode in hoef te voeren om mijn telefoon te unlocken. Het bandje gaat tussen de 10 en 30 dagen mee, je hoeft ‘m dus echt niet vaak op te laden. Ideaal!

Ik ben echt blij met dit goedkope alternatief voor een Jawbone UP24. Het motiveert me om meer te bewegen en ik vind het leuk om mijn hartslag en slaap bij te houden. De Mi Band kun je kopen via Tinydeal en heb je binnen ongeveer twee weken in huis.

Heb jij een stappenteller? Motiveert het jou om meer te lopen?

Dit is geen gesponsord bericht, ik ben oprecht enthousiast over dit product.

4 thoughts on “Mi band pulse

  1. Ik ben zelf vooral van de apps, want een telefoon heb ik toch al, dus hoef dan geen extra apparaten. Maar vind het zeker motiveren om te kunnen zien wat ik doe. En wordt gewoon altijd erg blij van die statistiekjes, grafiekjes etc. In het dagelijks gebruik gebruik ik de gezondheidsapp van de iPhone (voor het tellen van stappen) en met hardlopen gebruik ik altijd de Nike Running app.

    1. Ja apps zijn ook fijn hoor. De fit app op mn telefoon is niet zo fijn en ik ben toch al gewend om een bandje te dragen. Voor het hardlopen gebruik ik ook nog een app.

  2. Ik heb zelf een Sony Smartband,maar vind dat ie te slecht synced met mn telefoon (ik moet minstens 5 keer verbinding proberen te maken voor die eens wat uitleest). Soms kijkt ie ook gewoon niks te registeren. Hoe zit dat bij deze band? Is die wel een beetje betrouwbaar? Het motiveerde me met name in het begin wel om meer te lopen, maar nu (door dat gehannes) wat minder…

    1. Ja deze is echt heel betrouwbaar. Ik had mijn vorige bandje zonder hartslagmeter echt een jaar en hij is nog steeds niet kapot. Je moet alleen wel ff kijken of je een goede Bluetooth versie hebt, dat is wel belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *