Glass sword – Victoria Aveyard

9200000046530937

Mare Barrow’s blood is red—the color of common folk—but her Silver ability, the power to control lightning, has turned her into a weapon that the royal court tries to control. The crown calls her an impossibility, a fake, but as she makes her escape from Maven, the prince—the friend—who betrayed her, Mare uncovers something startling: She is not the only one of her kind.

Pursued by Maven, now a vindictive king, Mare sets out to find and recruit other Red-and-Silver fighters to join in the struggle against her oppressors. But Mare finds herself on a deadly path, at risk of becoming exactly the kind of monster she is trying to defeat. Will she shatter under the weight of the lives that are the cost of rebellion? Or have treachery and betrayal hardened her forever?

Mijn mening

‘Red Queen’ wilde ik lezen alleen omdat ik de cover echt prachtig vond. Ik wist niet waar het over ging, maar toen ik er eenmaal aan begon, was ik verkocht. Wat een tof boek zeg en ik was fan van Mare aan het einde van het boek. Ik keek dan ook onwijs uit naar ‘Glass sword’. Man oh man, wat was ik teleurgesteld.

Het boek voelde als drijfzand. Mare gaat van beproeving naar beproeving en alles gaat fout. Denk je dat iets goed gaat, nee hoor, gaat het even later toch mis. Je wordt van het ene verhaal naar het andere verhaal geleid alleen maar door geweld. Ik kon wel huilen tijdens het lezen, want hoe tof ik ‘Red Queen’ vond, zo’n hekel had ik aan ‘Glass Sword. Ik vond het een herhaling van de gevoelens die Tris (Divergent) en Katniss (The Hunger Games) hadden, maar dan nog even tien keer zo irritant. Totaal niet vernieuwend dus.

Ik was zo teleurgesteld en om heel eerlijk te zijn weet ik niet of ik het volgende deel nog wel zal gaan lezen. Mare vond ik een zeikerd en aan het eind van het boek kon ik haar niet uitstaan. Ze komt zo onafstandelijk over, ik miste vooral het persoonlijke element in haar karakter.

Eindoordeel

Teleurstelling was vooral wat ik voelde toen ik aan het lezen was. Ik heb meerdere malen het boek opzij gegooid, maar begon later dan toch met lezen. Pas na driekwart van het boek vond ik het een beetje boeiend worden en het einde maakte wel wat goed, maar poeh, wat een teleurstelling zeg.

Specificaties

Glass sword by Victoria Aveyard
Series: Red Queen #2
Published by Harper Teen
Genres: Young Adult
Pages: 464
ISBN: 9780062449634

[bol_product_links block_id=”bol_56e81d3ac0eb9_selected-products” products=”9200000046530937,9200000047147575″ name=”glass sword” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”640″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *